Connect with us

Jajce Online

Larisa Cerić je najbolji sportista 2017. godine u BiH

Jajce Online

Published

onNajbolji sportista 2017. godine u Bosni i Hercegovine je trofejna džudistkinja Larisa Cerić, odlučio je žiri ovogodišnjeg Izbora sportiste godine koji tradicionalno organizuje Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH).
Džudistkinja Larisa Cerić, četvrti put je dobila ovu prestižnu nagradu u izboru OK BiH, a vlasnica je osam evropskih i dvije svjetske medalje. Cerić je proglašena i najboljom seniorskom sportašicom BiH, dok je u muškoj konkurenciji tu nagradu odnio nogometaš Miralem Pjanić, veznjak italijanskog Juventusa i reprezentacije BiH.
Na manifestaciji održanoj u Olimpijskom muzeju BiH, za najuspješniju sportašicu u konkurenciji juniorki izabrana je trofejna džudistkinja Aleksandra Samardžić, dok je najbolji junior karatist Hamza Čajić.
Višestruki prvak Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub Mladost iz Brčkog, dobio je priznanje za najbolji sportski klub u BiH, a najboljom reprezentacijom BiH u 2017. godini proglašena je seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je uspješno prošla pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.
Najbolji trener u 2017. godini je selektor džudo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac, dok je specijalna nagrada Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) ”sport bez granica” pripala novinaru i publicisti Branku Tomiću.
Nagradu za dugogodišnji doprinos sportu dobio je potpredsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo, a nagradu ”promotori sporta” dobilo je Univerzitetsko sportsko društvo Bosna.
U kategoriji neolimpijskih sportova nagradu za najbolje uručene su Savezu specijalne olimpijade i bilijardisti Sanjinu Pehlivanoviću, višestrukom evropskom prvaku i aktuelnom juniorskom prvaku svijeta.
Olimpijski komitet BiH dodijelio je i posebne nagrade za istaknute sportske rezultate u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.
Posebna nagrada za istaknuti sportski rezultat pripala je bh. nogometašu Edinu Džeki, napadaču italijanske Rome i kapitenu reprezentacije BiH koji je ujedno i najbolji strijelac bh. nacionalnog tima svih vremena.
Drugu nagradu u istoj kategoriji dobio je najbolji teniser BiH Damir Džumhur, iza kojeg je najbolja sezona u karijeri, tokom koje je osvojio prvi naslov na ATP turnirima.
U kategoriji juniora nagrade osvajaju košarkaš Sani Čampara i džudistkinja Anđela Samardžić.
Specijalna nagrada za podršku radu Olimpijskog komiteta BiH dobio je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Unverziteta u Sarajevu.
Nagrade za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti pripale su novinarima Muhamedu Bikiću i Vedranu Radenoviću. Specijalnu nagradu za dugogodišnji trenerski rad dobio je karate trener Suad Ćupina.
Ambasadori sporta BiH ove godine su: Milanko Mučibabić, Danin Jusko i Sejfo Šehović.
 
 
(Fokus.ba)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement Enter ad code here
Vedro
Danas 03/210%
Vedro
Vedro
Sutra 03/220%
Vedro
Vedro
Subota 03/2310%
Vedro
Vedro
Nedjelja 03/2410%
Vedro
Vedro
Ponedjeljak 03/2520%
Vedro