Connect with us

BiH

Lažni biznismen koji je prevario Dodika i Cvijanović objavio video sni…

Avatar

Published

on

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prije nekoliko dana primili su lažnog biznismena Mai Vu Minha u svoje kabinete i s njim razgovarali o navodnim investicijama u BiH.

Lažni biznismen posjetio je i Tehnički remont Bratunac (TRB), a njegovu firmu entitetska televizija predstavila je kao “jednu od vodećih korporacija u svijetu”.

Inače, kako saznajemo, upravo su predstavnici TRB-a i doveli lažnog investitora i to u svom privatnom avionu, koji su prethodno kupili od Vlade RS.

Nakon svih objava o mogućim investicijama koje sa sobom donosi navodni milijarder, jedan bloger na platformi Medium.com, a koji se koristi nickom “Operacija Triciklo”, odlučio je da raskrinka ovog ulagača.

Što je i uspio!

Nakon sastanaka sa Dodikom i Cvijanović, te obilaska TRB-a, lažni milijarder Mai Vu Minh je na više Youtube kanala objavio snimke svoje posjete.

Tako smo pronašli video snimke dolaska lažnog investitora u BiH. Među njima je njegov put u avionu TRB-a.

Zatim, tu je i snimak putovanja malim avionom koji je registrovan u SAD-u, a koji su mu obezbijedili domaćini u BiH.

Takođe, tu su video snimci i njegovog obilaska fabrike u Bratuncu, ali i vožnje u vladinom automobilu od aerodroma u Mahovljanima do Banjaluke.

Ovaj “lažnjak” je objavio i trenutak dolaska u predsjedničku Palatu u Banjaluci.

Zanimljivo je da je posjeta lažnog milijardera i u pojedinim medijima u Vijetnamu prikazana kao sastanak bogatog investitora iz Njemačke porijeklom iz Vijetnama sa predstavnicima vlasti u BiH i RS.

Pojedini mediji navode da je Vu Minh prethodno boravio i u Srbiji, gdje je došao na poziv ministra inostranih poslova Ivice Dačića.

Inače, nakon što se dobro zabavio u BiH, primio priznanja za svoje “lažne” namjere, ovaj prevarant je nastavio ka Dubaiju, odakle je objavio još jedan snimak u kojem, na račun nepostojećih milijardi uživa u hotelu ispijajući šampanjac.

(Fokus.ba)

Objava Lažni biznismen koji je prevario Dodika i Cvijanović objavio video snimke iz BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement