Connect with us

BiH

Lažni volonteri u Jajcu: Skupljaju novac za djecu s poteškoćama u razvoja

Avatar

Published

on

Lažni volonteri u Jajcu: Skupljaju novac za djecu s poteškoćama u razvoja

Ovih dana u Jajcu se nude markice od strane “volontera” kao pomoć osobama s poteškoćama u razvoju, sličine aktivnosti zabilježen su i po istočnoj Bosni.

-Naša dužnost je da vas obavijestimo da na naveden način nijedno udruženje iz Republike Srpske ili Federacije BiH ne vrši prikupljanje novca za svoje korisnike ili za svoj rad. Ako želite da pomognete tu je vaše lokalno udruženje koje se godinama bori kako bi osobe s poteškoćama u razvoju na teritoriji naše i drugih opština dobili potrebnu pomoć. Zajedničke akcije s drugim udruženjima ili pojedincima su obično javne i unaprijed najavljene. Ukoliko želite da pružite pomoć djeci s poteškoćama u razvoju mi smo uvijek tu da vas adekvatno uputimo kako pomoći djeci iz vašeg mjesta.Nema potrebe da olako prihvatate priču pojedinaca i da ih podržavate u prevarama koje izvode, piše Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine “Leptir” Srebrenica.

U mjesecu februaru privedeni su volonteri koji su skupljali pomoć za par udruženja u RS, a ovu vijest je prenio i Dnevni avaz.

 

 

The post Lažni volonteri u Jajcu: Skupljaju novac za djecu s poteškoćama u razvoja appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement