Connect with us

Jajce Online

Lijek za islamofobiju

Jajce Online

Published

onAko zabije još nekoliko golova, i ja ću biti musliman“ – ovo je samo jedan dio pjesme navijača engleskog fudbalskog kluba Liverpool posvećen Egipćaninu Mohamedu Salahu.
Salah ili kralj Egipta, kako ga zovu mnogi, za Liverpool igra od 2017. godine i već je miljenik zahtjevne engleske publike. Zahvaljujući između ostalih i golovima Salaha Liverpool je izborio i finale Lige prvaka, podsjeća RSE.
Egipćanin je jedan od najpoznatijih muslimana fudbalera u Engleskoj i veoma je otvoren kad je riječ o prakticiranju vjere – nakon golova nerijetko pada na pod u znak zahvalnosti Bogu.
Ovo je i motiv da navijači u svojim pjesmama kažu da će ići i u džamiju zbog Salaha. Mnogi korisnici Twittera kažu da je Salah, koji je i egipatski reprezentativac, uradio više kad je riječ borbi protiv islamofobije nego bilo ko drugi.
U Egiptu je omiljen, što se pokazalo i na predsjedničkim izborima kada je Mo Salah osvojio milion glasova – nevažećih, naravno, jer su glasači na listićima dopisivali njegovo ime pored dvojice kandidata.

(N1)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement