Connect with us

BiH

Livanjska srednja škola planira educirati tehničare za razvoj videoiga…

Avatar

Published

on

Livanjska srednja škola planira educirati tehničare za razvoj videoiga...

BiH

Kanton 10

Gaming industrija ima najveći trend svjetskog rasta, tako da naši učenici po završetku školovanja neće imati problema u pronalasku posla

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević iz Livna planira u bliskoj budućnosti u saradnji s Ministarstvom prosvjete kulture i sporta Kantona 10 u svoj školski program uvrstiti novo atraktivno zanimanje – tehničar za razvoj videoigara.

S tim u vezi uposlenici livanjske škole, predvođeni direktorom Sašom Grabovcem, posjetili su Novsku, središte gaming industrije u ovom dijelu Europe.

Po riječima direktora, tom prilikom posjetili su poslovni inkubator “Pismo” gdje su dobili vrijedne informacije o edukaciji tehničara za razvoj videoigara.

– Ovaj novi obrazovni program potpuno se razlikuje od postojećih, jer je naglasak na strukovnom dijelu kroz koji učenici dobivaju potrebna znanja i vještine kako bi bili konkurentniji na tržištu rada – kazao je Grabovac.

Dodao je kako se radi o sve popularnijem i traženijem zanimanju.

– Gaming industrija ima najveći trend svjetskog rasta, tako da naši učenici po završetku školovanja neće imati problema u pronalasku posla. Također valja istaknuti kako se radi o iznadprosječno plaćenom zanimanju – kazao je direktor Srednje strukovne škole Silvije Strahimir Kranjčević.

Autor: Fena

Fokus.ba

Objava Livanjska srednja škola planira educirati tehničare za razvoj videoigara pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement