Connect with us

BiH

Ljeto na Vrbasu i banjalučka lasta

Avatar

Published

on

Skokovima sa banjalučkog gradskog mosta otvorena je manifestacija „Ljeto na Vrbasu“, koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Na takmičenju za najbolju „banjalučku lastu“ nastupilo je 17 mladića.

Dvadesetpetogodišnji Banjalučanin Đorđe Gajić izveo je najljepšu banjalučku, odnosno vrbasku „lastu“ tokom skokova sa gradskog mosta u Banjaluci, u okviru manifestacije „Ljeto na Vrbasu“. Ovo je njegovo deseto učešće u takmičenju, a ovom pobjedom potvrdio je prošlogodišnji rezultat.

„Ovo su možda i najteži skokovi, jer je trebalo da odbranim prošlogodišnju titulu. U svom gradu je teško odbraniti titulu, mislim da je velika stvar pogotovo u svom gradu i u sportu koji volim i koji radim toliko godina“, kaže Đorđe Gajić, pobjednik.

Drugo mjesto pripalo je Danku Dangubiću iz Konjica, dok je trećeplasirani Banjalučanin Igor Arsenić. S obzirom na to da je ovo jedina skakaonica gdje učesnici moraju izvesti „vrbasku lastu“ prema gimnastičkim kriterijumima, upravo to im je i bio dodatni izazov da pokažu umijeće i osvoje titule.

„Drago mi je da je sve prošlo dobro, da se niko nije povrijedio i da ćemo dogodine biti u još većem broju i jačoj i boljoj konkurenciji“, kaže Danko Dangubić, koji je osvojio drugo mjesto.

„Ovo mi je deseto učešće na skokovima s gradskog mosta. Zahvalio bih Turističkoj organizaciji za uspješno organizovane skokove. Treće sam mjesto. Da sam zadovoljan – i nisam“, kaže Igor Arsenić.

Iz banjalučke Turističke organizacije poručuju da su zadovoljni odzivom učesnika, ali i građana koji su došli da podrže sve takmičare.

„Ove godine je 66. po redu manifestacija na Vrbasu. Mogu da kažem da sam zadovoljna, jer je mnogo više posjetilaca nego prethodnih godina, a i jeste cilj da bude sve veći broj“, ističe Irena Radojević, direktor banjalučke Turističke organizacije.

Ovogodišnji pobjednik, osim pehara, dobio je i novčanu nagradu od 700 maraka, dok su drugoplasirani i trećeplasirani dobili po medalju i novčanu nagradu od 500, odnosno 300 maraka.

Manifestacija na Vrbasu prvi put je organizovana 1953. godine pod nazivom „Karneval na Vrbasu“. Krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka manifestacija je preimenovana u „Susreti na Vrbasu“, a 1995. godine dobija današnje ime – „Ljeto na Vrbasu“.

(BN televizija)

Objava Ljeto na Vrbasu i banjalučka lasta pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement