5.8 C
Jajce
Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
BiH

Lofotski otoci biser sjeverne Norveške

Lofoti se nalaze sjeverno od Arktičkog kruga, a zbog utjecaja tople Golfske struje klima je tamo puno blaža nego u drugim dijelovima koji se nalaze na istoj geografskoj širini. Upravo zbog toga, klima je na Lofotskim otocima primorska, sa svježim i ugodnim ljetima i blagim zimama.

Već dugi niz godina Lofoti su često posjećeni od brojnih putnika koji uživaju u njihovim stjenovitim obalama. Bijele pješčane plaže okružene su visokim planinama što čini univerzalnu i nigdje viđenu prirodu koju gotovo svaki svjetski putnik ima na svom popisu želja.

Lofotski otoci od davnina su poznati po morskom ribolovu o čemu govori i izvoz ribe, posebice bakalara. Tradicionalne crvene kabine zapravo su ribarske, a u njima se može i odsjesti u nekoliko manjih sela duž obale.

Nećete pogriješiti odlučite li se provesti odmor na veličanstvenim Lofotskim otocima. Oduševit će vas 100 kilometara obale i otočića, povezane mostovima i tunelima, crvenim drvenim kućicama, ribarskim lukama te planinama visokim od oko 1.000 metara.

(avaz)

The post Lofotski otoci biser sjeverne Norveške appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Državni službenici traže povećanje najniže plate: Ne možemo prehraniti svoje porodice

Jajce Online

Ambasada Rusije u Sarajevu obračunava se na FB sa Ambasadom SAD-a zbog objave na Instagramu

Jajce Online

‘Problematika oko 9. januara je dogovor Izetbegovića i Dodika’

Jajce Online