Connect with us

BiH

Lokalizovan požar na pijaci u Gradačcu, šteta ogromna

Avatar

Published

onBrojne vatrogasne ekipe iz Gradačca, Srebrenika i Brčkog uspjele su nakon nekoliko sati borbe sa vatrenom stihijom lokalizovati požar.
Ovu informaciju za “Klix.ba” je potvrdio dežurni operativni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kazavši da su ekipe i dalje na terenu i da se radi na potpunom uklanjanju svake mogućnosti da se ponovo pojavi požar.
Policija ovog kantona ne raspolaže sa podacima da je u požaru bilo povrijeđenih osoba.
Kako piše pomenuti portal izgorio je veliki broj objekata, a naročito oni koji se nalaze u sredini pijace. U potpunosti nisu izgorjeli samo štandovi koji se nalaze na kraju pijace i betonski.
Iz firme “Nova pijaca” koja održava pijacu za “Klix.ba” su rekli da su veoma potreseni ovim događajem, te da ne znaju da li je požar podmetnut ili se desio nesretan slučaj, a da je prema prvim procjenama šteta ogromna kao i prije tri godine.
Nakon što vatrogasci obave svoj dio posla prisupiće se uviđaju koji će obaviti dežurni tužilac Tužilaštva TK i službenici MUP-a TK.
Brojni građani i vlasnici štandova okupili su se jutros oko zgarišta nijemo posmatrajući izgorjele objekte.
Prije tri godine, u januaru 2016., veliki požar je zahvatio istu pijacu, a tada je izgorjelo blizu 500 štandova.
 
 
(Klix.ba)
Objava Lokalizovan požar na pijaci u Gradačcu, šteta ogromna pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement