Connect with us

Jajce Online

Lorens Listo: Gest za respekt

Avatar

Published

on

Uz to što godinama svoje Mostarce, ali i brojnu publiku popularne turističko-sportske manifestacije Skokovi sa Starog mosta bez daha ostavlja izvedbama svoje čuvene laste, Lorens Listo ovih je dana pobrao i simpatije najavivši da će se oprostiti od takmičenja ako u nedjelju pobijedi.

Jer, ako pobijedi, Listo će se na pobjedničko postolje popeti 13. put, baš koliko je pobjeda u svojoj vrhunskoj karijeri ostvario legendarni Emir Balić.

Upravo tim činom, Listo Baliću, najpoznatijoj mostarskoj lasti, čovjeku koji je ljepotu skokova sa Starog mosta pronio širom svijeta, odaje divno poštovanje.

– Ne želim preteći našeg Emira, jer to je čovjek koji je najviše doprinio popularizaciji naših skokova – objasnio je Listo svoj gest, dok je Balić uzvratio da mu takav Listin čin predstavlja veliki kompliment.

I baš kao što se Balić svojevremeno povukao iz takmičarskog dijela otvarajući prostor za neke nove klince, tako i Listo s mostarskim dječacima želi nastaviti tradiciju laste kroz školu skokova čiji je početak najavio za septembar.

Listi, koji će se sutra popeti na najljepšu skakaonicu na svijetu, poželjet ćemo odbranu titule najboljeg skakača, a Baliću da ga zdravlje još dugo posluži.

 

(Avaz.ba)

Objava Lorens Listo: Gest za respekt pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement