Connect with us

Jajce Online

Loše vrijeme i teške socijalne prilike uzrok lošije turističke sezone …

Avatar

Published

on

Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice HNK, za Klix.ba kaže kako je sezona u jedinom našem gradu na moru Neumu lošija nego je bila ona prošla, što se posebno odnosi na privatni smještaj.

“Popunjenost hotela u Neumu je na nivou prošle godine, možda čak i bolja, jer je predsezona bila odlična. Privatni smještaj je loše popunjen, posljednja dva vikenda su nešto malo popravila stanje, ali tim nismo zadovoljni”, kazao je Krešić.

Loše vremenske prilike glavni su razlog slabije popunjenosti, posebno jer se kišni dani direktno odraze na broj potencijalnih kupača, time i dolazaka u Neum. Krešić ističe i primjer Skokova sa Starog mosta, jednog od najvažnijih događaja hercegovačke turističke ponude, i jučerašnjeg nevremena.

“Slični trendovi vrijede i za cijeli Hercegovačko-neretvanski kanton. Malo je manje dolazaka nego prošle sezone”, naglasio je te dodao da nije bilo rasta cijena ugostiteljskih usluga, kao što je to bio slučaj u susjednoj Hrvatskoj, te to sigurno nije razlog lošije popunjenosti smještajnih kapaciteta i manjeg broja dolazaka.

Jedan od razloga lošije sezone je i teška socijalna slika u našoj državi, smatraju turistički radnici. Odmor na moru je još uvijek luksuz, a dosta je onih koji ne mogu podmiriti ni osnovne potrebe.

“Ipak, dosta se očekuje od augusta, čak i septembra. Nadamo se lijepom vremenu i pojačanom dolasku gostiju”, zaključio je Krešić.

(nezavisne)

Objava Loše vrijeme i teške socijalne prilike uzrok lošije turističke sezone u Neumu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement