Connect with us

Jajce Online

Ludilo modernog fudbala: Četiri godine bez utakmice a zaradio milione

Jajce Online

Published

onČudne su sudbine profesionalnih fudbalera, a otkad se u sportu pojavio konkretan novac, igra je poprimila drukčije obrise. Mnogo toga danas se vrti oko dolara, funti i evra – opšta je ocjena da su sportisti, fudbaleri posebno, uglavnom plaćeni više nego što vrijede.
I zaista, teško je pojmiti da nečije noge koštaju stotinu miliona nekakvih novčanica. Biznis sve više ubija čari igre, a fudbalerima to ne smeta. Naprotiv, za nekoliko godina mogu zaraditi novac dovoljan za lagodan ostatak života. Ponekad čak ne moraju ni igrati, važno je samo da su tu…
Najbolje to zna Ričard Rajt, bivši golman Mančester Sitija, bar na papiru. On je, naime, četiri godine uredno trenirao s prvim timom, ali nije zabilježio nijedan zvanični nastup. Čak su rijetke bile situacije kada je sjedio na klupi.
Trenirao je, grickao košpice u loži gledajući svoje kolege iz kola u kolo, putovao i uživao, a u isto vrijeme za sve to bio ”masno plaćen”.
Ukupno je za četiri godine ”varanja” dobio 4.1 milion funti, pa su engleski mediji s pravom u opisu njegove igračke karijere ocijenili da je riječ o najvećem ”prevarantu” u istoriji tamošnjeg fudbala.
Sam Rajt, dakako, ništa nije kriv. On bi vjerovatno mnogo sretniji bio da je zabilježio poneki nastup, ali svejedno, i ovako je osvojio nekoliko velikih trofeja iako nije odigrao nijednu utakmicu.
Rođen je u Ipsviču 1977. godine, igrao je i za Arsenal, a kao mlad golman u vrijeme hroničnog nedostatka kvalitetnih rješenja, bio je promovisan i u reprezentativca. Ipak, pamtićemo ga po nečemu drugom. Teško je i zamisliti da će se u ostrvskom fudbalu uskoro pojaviti tip sličan njemu.
(N1)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement