Connect with us

BiH

Lukač: Biće kažnjavani svi koji ne budu poštovali vanredne mjere

Avatar

Published

on

Lukač: Biće kažnjavani svi koji ne budu poštovali vanredne mjere

BiH

vanredna situacija u rs

Vlada na ovaj način može spriječiti i divljanje cijena određenih proizvoda jer su neki proizvodi već poskupjeli i cijene će se morati vratiti na nivo od 5. marta

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da će policija u tom entitetu sankcionisati svakoga ko se ne bude pridržavao mjera Vlade RS s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Lukač je pojasnio da u proglašenju vanredne situacije MUP ima posebnu ulogu u pogledu sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i sprovođenja mjera Vlade.

“Imamo neodgovorne pojedince koji ne shvataju da moraju ostati u izolaciji i takvo ponašanje ne smijemo dozvoliti. Svi se moraju ponašati u skladu sa mjerama Vlade. Policija će preduzimati sankcije prema onima koji ne budu poštovali mjere”, naveo je Lukač i istakao da su propisane i kazne zatvora do dvije godine.

On je za RTRS rekao da vanredna situacija, koju je danas Vlada RS proglasila u RS, znači da se formira krizni štab na čijem čelu je predsjednik Vlade koji može donositi određene mjere za cijelu RS, a koje mogu doprinijeti smirivanju situacije i držanju situacije pod kontrolom.

Lukač je istakao da će oni koji ne budu poštovali mjere snositi sankcije.

“Vlada na ovaj način može spriječiti i divljanje cijena određenih proizvoda jer su neki proizvodi već poskupjeli i cijene će se morati vratiti na nivo od 5. marta”, dodao je Lukač.

[embedded content]

On je ocijenio da je trenutno stanje bezbjednosti u RS zadovoljavajuće.

“Migranti dolaze u povećanom broju, ali policija to drži pod kontrolom, kao i žandarmerija MUP-a koja je angažovana zajedno sa Graničnom policijom. Oni se sa tim uspješno nose, kao i u proteklom periodu”, istakao je Lukač.

Fokus.ba

Objava Lukač: Biće kažnjavani svi koji ne budu poštovali vanredne mjere pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement