Connect with us

BiH

Mačkić odgovara Konakoviću: Moji su stavovi normalni, nećete me sprije…

Avatar

Published

on

Mačkić odgovara Konakoviću: Moji su stavovi normalni, nećete me sprije...

Nakon što je Komisija za imenovanje Skupštine Kantona Sarajevo odbila dati saglasnost za nove ministre, a prije svega problematizirajući kandidaturu Gorana Mačkića (DF) i nakon što je lider Naroda i pravde Elmedin Konaković poručio da Mačkić mora priznati genocid ukoliko želi biti ministar, stigla je i reakcija ovog kandidata DF-a.

Nakon što je Komisija za imenovanje Skupštine Kantona Sarajevo odbila dati saglasnost za nove ministre, a prije svega problematizirajući kandidaturu Gorana Mačkića (DF) i nakon što je lider Naroda i pravde Elmedin Konaković poručio da Mačkić mora priznati genocid ukoliko želi biti ministar, stigla je i reakcija ovog kandidata DF-a.

“Nakon što mi je na svom Facebook nalogu Elmedin Konaković, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo postavio nekoliko pitanja sumnjajući u ‘normalnost’ mojih stavova jasno želim građanima Kantona Sarajevo reći da su moji stavovi sasvim ‘normalni’ i da su isti kao što ih ima većina građana Bosne i Hercegovine. Zanimljivo je da gospodin Konaković postavlja pitanje sa jasnom predrasudom da su moji stavovi ‘nenormalni’. Da li je to zato što sam Srbin? Ili zato što sam Banjalučanin? Možda zato što dolazim iz Republike Srpske? Smatram da u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gospodin Konaković ovakvim pitanjima vrijeđa ne samo mene, nego sve slobodne mlade ljude koji su očito prijetnja nacionalistima i klijentelistima poput Naroda i pravde kojima vlast izmiče iz ruku”, naveo je Mačkić.

Naglašava da s obzirom da je pojasnio Konakoviću važne stavove smatra potrebnim pojasniti građanima i zašto je spreman adekvatno odgovoriti na zadatke koje sa sobom nosi odgovornost ministra privrede Kantona Sarajevo.

“Od 2010. godine, sa nepunih 27 godina, bio sam najmlađi direktor javnog preduzeća, kompanije Čajevec iz Banja Luke, a nakon toga osnovao sam tri vlastite firme. Podatke o tome gospodin Konaković nije magao pronaći na Googleu, svom izgleda jedinom izvoru informacija, ali se u javnosti mogao pronaći detalj o Goranu Mačkiću koji je ‘pucao sebi u glavu dokazujući se pred drugovima’. Podatke o osobi istog imena i prezimena koji je rođen 1984. godine u Novom Gradu imam i iskoriti ću ih u pravnom djelovanju protiv onih koji su o meni ovu informaciju izmislili. Od 2011 godine, kao mladi poduzetnik u Banja Luci, bio sam suočen sa svim problemima koje sa sobom nosi odluka da se upustite u vlastiti biznis u društvu i državi koja nije okrenuta razvoju malih i srednjih preduzeća, te kod mladih ljudi ne podstiče preduzetnički duh. Dok se gospodin Konaković nakon svoje sportske karijere upustio u političke vode, ja sam odlučio svoj poslovni put započeti u realnom sektoru koji je glavni ekonomski pokretač Evropske unije, a trebao bi biti i Bosne i Hercegovine”, navodi se u reakciji.

Dalje opisuje da je kao direktor u Sector Security, kompanije Slaviše Krunića koja je bila izložena stalnim pritiscima, itekako osjetio prepreke koje država postavlja pred preduzetnike i kao ministar u Vladi Kantona Sarajevo radit će sve što je u njegovoj moći da privrednicima olakša razvoj vlastitih biznisa, apsolutno svjestan da su oni temelj ekonomije.

“Dok je gospodin Konaković godinama bio dio sistema koji otežava put privrednicima, ja sam se protiv takvog borio. Vašim neosnovanim i licemjernim napadima nećete mi ublažiti želju da doprinesem razvoju Kantona Sarajevo, na tome radim i sad kao izvršni direktor u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću ‘Park’, a na tome ću istrajati i u službi građanima Sarajeva kao budući ministar privrede”, zaključio je Mačkić.

Klix.ba

Objava Mačkić odgovara Konakoviću: Moji su stavovi normalni, nećete me spriječiti da doprinesem KS pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement