9.7 C
Jajce
Petak, 1 ožujka, 2024
BiH

Magazinović ukazao na “sramotu BiH”: Kome je u interesu da put Foča-Šćepan polje bude u lošem stanju

Saša Magazinović, predstavnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, objavio je snimak na Facebook profilu sa putnom pravca Foča – Šćepan Polje. Cilj videa je da jasno i glasno kaže kako ništa nije učinjeno kako bi se ta cesta popravila iako predstavlja jedan od najvažnijih putnih pravaca koji povezuje našu državu i Crnu Goru.

Upravo ovaj put vodi do graničnog prijelaza Šćepan polje koji je mnogim bh. državljanima najbliži ka crnogorskom primorju, ali ga zbog užasnog stanja ceste veći dugi niz godina izbjegavaju.

Magazinović je istakao da ovaj put predstavlja višedecenijsku sramotu države BiH te da ne postoji nigdje u regiji “ovako frekventan i važan putni pravac koji se nalazi u ovako lošem stanju”.

U videu podsjetio da je još u novembru 2019. godine govorio o ovoj temi i inicirao rekontrukciju puta.

– Tada sam dobio obećanje od ministra prometa i komunikacija da radovi uskoro počinju. To su prenijeli i gotovo svi mediji u BiH, Evo, sada, nakon dvije godine, vidite kako izgleda taj put. Višedecenijska sramota je na svom mjestu. A meni još nije jasno kome je to u interesu – rekao je Magazinović.

(Avaz)

The post Magazinović ukazao na “sramotu BiH”: Kome je u interesu da put Foča-Šćepan polje bude u lošem stanju appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

COD Jajce ponovo će biti domaćinska organizacija EU volonterima

Jajce Online

Jajački plesači osvojili 9 medalja

Jajce Online

Pogledajte šta znači nemati masku i Rusiji!?

Jajce Online