Connect with us

BiH

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama

Avatar

Published

onZbog veće količine prašine u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, putnička vozila se trenutno preusmjeravaju na regionalni put R-445 Zenica-Nemila, dok je za teretna vozila na snazi obustava saobraćaja.
Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na planinskim prevojima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Danas u vremenu od 10 do 11 sati zbog održavanja “Marša mira”, doći će do obustave saobraćaja na dionici M-5 Stari Vitez – Ahmići. Saobraćaj će se za vrijeme obustave preusmjeravati na alternativne pravce.
Do obustava saobraćaja zbog minerskih radova, dolazit će na dionici M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik u mjestu Potpeć u vremenu od 11 do 15 sati.
Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u tunelu 1. mart na autoputu A-1 smjer Zenica jug – Lašva, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na lijevu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu.
U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad – Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik – Donji Vakuf – Bugojno.
Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-20 Ustiprača – Goražde, M-18 Semizovac – Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-18 Kladanj – Podpaklenik, M-4 Teslić – Karuše, M-16 Banja Luka –Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prijelazi Ivanica – Gornji Brgat i Bosanski Novi – Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja.
 
(Avaz.ba)
Objava Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement