4.5 C
Jajce
Četvrtak, 22 veljače, 2024
BiH

Majka devetero djece: Elvira je dva dana ranije nagovijestila svoju smrt

U selu Gračanica kod Živinica već tri dana vlada neopisiva tuga za ugašenim mladim životom.

Elviri Mulavdić, majci devetero djece, jučer je, u prisustvu rodbine, komšija i prijatelja koji su tješili uplakanog supruga nesretne žene i djecu, klanjana dženaza.

Ajdin, najstarije dijete, ima 14 godina, a najmlađa je četveromjesečna beba Ilhan.

Očajnički čin
Da srce pukne. Tim prije što se saznalo da je Elvira, zbog neimaštine i čestih bračnih razmirica, digla ruku na sebe. Uzrok smrti je 150 popijenih tableta „apaurin“ od 10 miligrama. Nesretnu ženu život nije mazio, barem prema onome što se moglo pročitati u komentarima na društvenim mrežama.

A i prema Elvirinoj objavi na Facebook profilu, moglo se naslutiti da je spremna na očajni čin. Tako je ona, dva dana prije nego što će dići ruku na sebe, postavila crnu profilnu sliku, a ispod je u komentaru napisala: „Ja sam umrla.“

Elvira je bila u braku s Asmirom Mulavdićem. Živjeli su u alternativnom smještaju, bez ikakvih uvjeta. Prije osam mjeseci kupili su kuću koju su otplaćivali na rate. Također su u ovom kraju često organizirane humanitarne akcije za ovu porodicu. Međutim, Elvira se nije mogla izboriti s teškim bremenom koji je nosila pa se u subotu odlučila na očajnički čin.

Oduzela je sebi život popivši šaku tableta.

Potvrdu toga dobili smo od direktora Doma zdravlja u Živinicama Eseda Omerkića, koji je rekao kako je u subotu, 22. maja, u 15.55 sati Služba hitne medicinske pomoći dobila poziv iz porodice Mulavdić i odmah su s ljekarom urgentne medicine i osobljem stigli na lice mjesta.

– Dobili su informacije da je Elvira popila 150 tableta „apaurin“ od 10 miligrama i odmah su reagirali. Dat joj je potreban lijek, uključena joj je infuzija u sanitetu i prevezli su je u Internu kliniku UKC-a u Tuzli. Konstatirano je trovanje tabletama te je upućena u Kliniku za psihijatriju. Međutim, neko iz porodice je, na svoju ruku, umjesto da je smjeste u kliniku, pacijenticu povezao kući. Uvečer, u 1.33 sati, žena je preminula. Obaviještena je i policija, ali obdukcija tijela nije naređena, s obzirom na to da su se znali stvarni uzroci smrti – rekao je direktor Omerkić.

Jučer smo razgovarali i s v. d. direktora Centra za socijalni rad u Živinicama Azrom Hodžić. Kaže da je stanje u kojem se nalazila ova porodica njima poznato. Urađeno je što je bilo po zakonu.

Bračni problemi
– Mi smo, što se tiče materijalnih davanja, ispunjavali svoje obaveze. Imali su redovni i uvećani dječiji dodatak, nadoknadu za tuđu njegu za troje djece, a jedno dijete (Mejrem) smo smjestili u internat u Tuzli radi školovanja. Radili smo s ovom porodicom, bračnih problema je bilo. Mi ćemo uskoro izvršiti procjenu porodice i donijeti plan tretmana – ističe Hodžić.

Novac za kuću
Humanista Osman Jajić iz susjednih Vukovija kazao je da se formira grupa na čijem je on čelu. Sakupit će se novac da se isplati kuća Mulavdića, da djeca imaju gdje biti, naravno, nakon što institucije odluče šta će biti sa Ajdinom (14), Arnelom (13), Mejrem (11), Elvisom (9), Alemom (8), Melinom (5), Ildanom (3), Muratom (2) i četveromjesečnim Ilhanom.

Izvor: haber.ba

The post Majka devetero djece: Elvira je dva dana ranije nagovijestila svoju smrt appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Zidane progovorio o situaciji s Ramosom, ali i povratku Ronalda: Moram biti iskren, ni sam ne znam

Jajce Online

Djevojčici Nadiji potrebna vaša pomoć

Jajce Online

Zijad Plivac: U zemlji gdje se proizvodi 20 posto hrane ne mogu se očekivati povoljnije cijene proizvoda

Jajce Online