Connect with us

Jajce

Majka i kćerka iz Jajca plijene ljepotom u Italiji (FOTO)

Jajce Online

Published

onAlma Hodžić rođena je u Italiji, a porijeklo vodi iz Jajca. Od petnaeste godine počela je koračati po italijanskim modnim pistama.
Danas, ova mlada manekenka, osim što studira medicinu radi i za Elite Model Management Milano, a nosi modele eminentnih modnih dizajnera.

Rodni grad
-Od petnaeste godine sam u svijetu mode uz veliku podršku moje majke Mersihe koja je uvijek bila uz mene. Dosta sam uložila truda da bih došla do željenih rezultata i ostvarila saradnju sa mnogim poznatim dizajnerima. Vrlo sam sretna zbog toga i veliko zadovoljstvo  predstavlja to što nosim njihove kreacije – kaže mlada manekenka.
Lani se takmičila za Miss Italije, a u konkurenciji od 15.000 djevojaka, nakon regionalnih takmičenja, uspjela se plasirati u polufinale.
-Ušla sam u uži krug takmičenja od 30 djevojaka, a to je za mene bilo prelijepo iskustvo. Upoznala sam dosta djevojaka iz cijele Italije s kojima i danas imam kontakte, dok s nekima nosim modne revije – ističe Alma.

Dosta je, kako kaže vezana za Jajce, grad u kojem su rođeni i njeni roditelji.
-Koliko mi obaveze dozvoljavaju, uvijek rado posjetim svoju familiju koja živi u prelijepom Jajcu. Imam želju da se profesionalno fotografiram kraj vodopada i da tako predstavim svoj grad u Italiji – govori Alma.
Miss mama Italije
Interesantno je i da je njena majka Mersiha Hadžić ponijela laskavu titulu misice, i to  2014. godine na regionalnom  takmičenju „Miss mama Italije“, a to je bio preduvjet za ulazak u glavno nacionalno finale.
Pjevala sevdalinku
-Bila sam među 20 najljepših majki Italije i to je za mene bilo nevjerovatno iskustvo. U ovom takmičenju osim ljepote, ocjenjivale su se i druge osobine. Ja sam se predstavila s našom lijepom sevdalinkom – govori Mersiha.
Dok je Alma je u svijetu mode, njena starija sestra Alisa bavi se sportom i studira ekonomiju i financije.
Ponos roditelja
-Uspjeh vlastite djece je veliki uspjeh i ponos roditelja. Svaki roditelj treba posvetiti mnogo vremena i truda vaspitanju djece, treba razgovarati s njima i razumjeti ih. Nikad mi nije bilo teško da učinim nešto za svoje kćerke. Ne mogu opisati svoju sreću što imam dva bisera – ističe  Mersiha.

(Dnevni avaz/E.Crnkić)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement Enter ad code here
Moguća kiša
Danas 03/2530%
Moguća kiša
Moguća kiša
Sutra 03/2640%
Moguća kiša
Potpuno oblačno
Srijeda 03/2710%
Potpuno oblačno
Vedro
Četvrtak 03/280%
Vedro
Djelomična naoblaka
Petak 03/2910%
Djelomična naoblaka