Connect with us

BiH

Majka ubijene Lane Bijedić saslušana u Beogradu

Avatar

Published

on

Majka ubijene Lane Bijedić saslušana u Beogradu

BiH

četiri mjeseca poslije

Zahtjev za njeno saslušanje upućen je na osnovu ugovora između naše zemlje i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od posljednjeg ispraćaja svoje kćerke jedinice

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

U prostorijama Republičkog javnog tužilaštva Srbije u Beogradu je pred kraj ove sedmice, kako saznajemo, saslušana Nina Bijedić, majka mlade Mostarke Lane Bijedić (19), čiji je život brutalno ugašen 6. oktobra prošle godine, piše Avaz.

Teško stanje

Njena majka, inače, dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, praktično, posljednja je osoba na listi svjedoka u istrazi ovog slučaja koji je potresao cijelu BiH, ali i region.

Kako smo pisali, zahtjev za njeno saslušanje upućen je na osnovu ugovora između naše zemlje i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od posljednjeg ispraćaja svoje kćerke jedinice.

Veliki zadatak

Kako smo saznali i iz krugova bliskih Laninoj majci, ona, zapravo, zbog teškog stanja u kojem se nalazi zbog gubitka kćeri, nije bila u stanju doći u Mostar i dati izjavu na okolnosti ovog tragičnog događaja.

O tome hoće li njena izjava biti od pomoći istražiteljskom timu MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog tužilaštva jučer nije bilo moguće dobiti informacije, a to će, vjerovatno, biti poznato u narednim danima.

Inače, tokom istrage je, kako smo saznali, saslušano više od 60 svjedoka, a analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza te brojne poduzete radnje nisu donijeli konkretan pomak.

Pred istražiocima je, najvjerovatnije, sljedeći veliki zadatak da urade potpunu rekonstrukciju ovog jednog od najmisterioznijih slučajeva u našoj zemlji.

Davljena i bačena u rijeku

Tijelo Lane Bijedić pronađeno je u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog kada ga je u večernjim satima uočio ribar. Tog dana, nesretna djevojka je trebala biti na putu za Sarajevo, gdje je bila upisala studij. Zbog čega je odlučila u prijepodnevnim satima iz Mostara autobusom otići za Čapljinu, a potom s tamošnje autobuske stanice pješice se zaputiti do naselja Trebižat, gdje joj se gubi trag, još je nepoznanica. Obdukcijom je utvrđeno da je Lana Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku.

Fokus.ba

Objava Majka ubijene Lane Bijedić saslušana u Beogradu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement