16.3 C
Jajce
Srijeda, 28 veljače, 2024
Turizam

Mala Venecija: Predivna evropska četvrt u kojoj kuće i balkone zapljus…

U prvom redu do mora za stolom jednog od restorana ili kafića u Maloj Veneciji lako je na tren smetnuti s uma da se ne nalazite u Italiji, nego Grčkoj, na Mikonosu. Simpatične ribarske kuće iz 18. stoljeća, miris cvijeća u zraku koje prekrivaju njihove zidove i drvene balkone doprinose bajkovitom ugođaju jednog od najslikovitijih krajeva otoka.

Arhitektura u venecijanskom jedan su od razloga zašto je taj dio Mikonosa zaradio svoj nadimak. No neki će reći da je magnetski privlačna Mala Venecija još ljepša od svoje italijanske imenjakinje.

Mikonos je nekada bio važna stanica trgovaca na putu iz, ili prema Italiji, a utjecaji venecijanske kulture vidljivi su na cijelom otoku.

 

Dražesne kuće sa raznobojnim pročeljima i širokim lukovima prepoznatljiva su ostavština nekadašnjih vremena.

Teško je riječima uopće opisati ovaj prekrasni grčki otok, a još je teže napraviti popis svih bogataša koji su ovdje proveli godišnji odmor.

Mala Venecija, jedna je od omiljenih destinacija za promatranje zalazaka sunca s čašom omiljena pića u prvom redu do mora, kao i opuštanje na popularnoj plaži Alefkandri, po kojoj se prije nazivao taj dio otoka.

Vrijedi razgledati i vjetrenjače iz 16. stoljeća, a neke od njih otvorene su i za posjetitelje. Bonis Mill vjetrenjača je pretvorena u jedinstveni Poljoprivredni muzej. Ne čudi stoga što je Mala Venecija meka za umjetnike, ali i fotografe, a navodno je i jedna od najfotografiranijih četvrti u Evropi.

(avaz)

The post Mala Venecija: Predivna evropska četvrt u kojoj kuće i balkone zapljuskuje more appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

FBiH u veljači posjetilo 55,7 tisuća turista

Glavni Urednik

Njemački gradovi koje morate posjetiti

Jajce Online

8. Međunarodni kongres povijesnih gradova okupio renomirane domaće i svjetske stručnjake u domeni kulturnog turizma

Urednik 1