27.4 C
Jajce
Srijeda, 25 svibnja, 2022
Jajce

Mališani iz ‘Vodopada ljubavi’ na terapijskom jahanju

Idealno vrijeme za boravak na otvorenom, a baš na to poziva poznato i prekrasno izletište Bukovik nadomak jajačkog naselja Kruščica.

Posljednju nedjelju ovog mjeseca, roditelji i mališani iz Udruženje/Udruga za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju “Vodopad ljubavi” proveli su na najbolji mogući način, druženjem u prirodi, jahanjem, vožnji na fijakeru, šetnji i veselom raspoloženju.

– Članovi našeg udruženja žele se od srca zahvaliti svima koji su nam pomogli da provedemo nezaboravan dan na ovom bajkovitom mjestu. Posebno hvala načelniku Edinu Hozanu koji je s obitelji bio naš gost, Šumariji Jajce, lovcima na ustupanju lovačke kuće, vlasnicima plemenitih životinja. Hvala Općini Jajce na sufinanciranju ovog događaja, poručili su iz ovog jajačkog udruženja.

Terapijsko jahanje

Terapijsko jahanje konja (hypoterapija) pokazalo se učinkovito u poboljšanju komunikacije, motoričkih i socijalnih vještina osoba s posebnim potrebama. Nekima od njih može u potpunosti promijeniti život.

Učinci

Terapijsko jahanje uzrokuje poboljšanje u reakciji na vanjske podražaje i opuštanje kod osoba kojima je to problem. Terapijsko i rekreativno jahanje su se pokazali efikasnima i kod depresivnih i anksioznih osoba, kao i u smanjenju stresa.

Cerebralna paraliza, mišićna distrofija, multipla skleroza, postraumatski statusi, Down sindrom, autizam, samo su neke od dijagnoza i stanja, urođenih ili stečenih koje su indikacija za korištenje programa terapijskog jahanja.

(Jajce Online)

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Doživi Jajce u apartmanu ‘La Casa’

Jajce Online

PERO: KUPUJTE SIGURNO u našoj ONLINE trgovini!

Jajce Online

Hafiz Elvir Duranović: Nova godina kuca na vratima

Jajce Online