Connect with us

BiH

Mandić: Hospitalizirana 63 pacijenta, na respiratorima njih 15, oporavilo se 143

Avatar

Published

on

Mandić: U Federaciji pozitivne 24 osobe, testirano 447 lica

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić kazao je da je do sada koronavirus u FBiH potvrđen na ukupno 770 pacijenata.

“U protekla 24 sata u FBiH testirana su 634 uzorka, 11 je pozitinih na covid-19. Ukupno 11 196, 770 potvrđeno, 415 žena i 355 muškaraca”, kazao je.

“Kad je u pitanju zdravstveno stanje, u FBiH su hospitalizirana 63 pacijenta, na respiratoru ih je 15. Oporavilo se 143 pacijenta, očekujemo povećanje ovog broja”, kazao je.

Želim se zahvaliti predstavnicima UNICEF-a i USAID-a koji su donirali opremu mentalnim centrima u našoj zemlji i omogućili su im psihološku podršku, dodao je Mandić.

“Vjerujemo da će donirana oprema olakšati rad na terenu, a ponajviše pomoći onima kojima je potrebna pomoć”, kazao je.

Uručena su 44 tableta i mobilna telefona Federalnom ministarstvu zdravstva kako bi se pomoglo ugroženoj populaciji i predstavnicima vlasti na razini cijele BiH.

Ravnateljica USAID-a u BiH Nancy J. Eslick kaže kako ta organizacija radi na pomoći zdravstvenim sustavima diljem BiH.

“USAID je osigurao 500 tisuća dolara za UNICEF u BiH kako bi se državi pružila pomoć da se zaštite građani u BiH, ova sredstva su dio šireg programa pomoći od 1, 2 milijuna dolara”, kazala je Elsick.

Dodaje da USAID osigurava i mnogo više od financijskih sredstava poput lijekova i medicinske opreme.

“Naša sredstva u BiH će omogućiti da se unaprijede labaratorijski sustavi, usavrši praćenje zaraženih slučajeva i pruži tehnička podrška za pomoć stručnjacima te unaprijedi prevencija u zajednicama koje su pod najvećim rizikom”, dodala je i kazala kako je USAID prenamjenio svoja sredstva kako bi se osigurala sredstva za borbu protiv situacije uzrokovanu pandemijom koronavirusa

Tijek tiskovne konferencije:

[embedded content]

bhrt.ba

Objava Mandić: Hospitalizirana 63 pacijenta, na respiratorima njih 15, oporavilo se 143 pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement