Connect with us

Jajce Online

Marko Panić – od mahale do svjetskih dvorana

Avatar

Published

on

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, jučer je napravila historijski uspjeh, plasiravši se prvi put na Europsko prvenstvo u rukometu.

Naša reprezentacija savladala je u Ostravi reprezentaciju Češke Republike rezultatom 23:24, te se tako po prvi put u historiji našla među najboljim selekcijama starog kontinenta.

Važnu ulogu, kao i do sada, u ovim kvalifikacijama, odigrao je igrač koji je ponikao u gradu Jajcu, Marko Panić.

Marko je rođen 10.3.1991. u Jajcu. Svoje prve rukometaške korake napravio je na gradskom stadionu u Pijavicama. Kada naš grad još uvijek nije imao sportsku dvoranu, trenirajući u uslovima, za koje samo on zna kakvi su bili.

“Preko trnja do zvijezda”, kaže poznata izreka.

Pored toga što je izvanredan sportista, Marko je prije svega veliki čovjek i humanista.

Odavno već ne živi u Jajcu. Karijera ga je vodila u mnoge države, gradove – ali svoj rodni kraj i svoju raju nije zaboravio. Veliki je prijatelj košarkaškog kluba “Vodopad” Jajce te podržava rad našeg kluba kada god je u mogućnosti.

Jajačkoj djeci može biti veliki uzor i primjer – momak koji je počeo ni otkud. Volja, trud i snaga su ga vodile do onog što je danas. Bilo je prepreka, teških trenutaka, ali nije odustao.

Ovom prilikom želimo čestitati našim hrabrim momcima na historijskom uspjehu, a posebno našem sugrađaninu Marku Paniću, te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere. Ponos kraljevskog grada.

„Najveća nada niče iz tuge, a najljepše snove rađa bol.”

 

 

(kk vodopad)

Objava Marko Panić – od mahale do svjetskih dvorana pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement