Connect with us

Jajce Online

Martelat: Prijatno sam iznenađen fudbalom koji se ovdje igra, u Tuzli …

Avatar

Published

on

Rijetki su primjeri u kojima neki igrač iz zapadne Evrope nastupi u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala. Od ove sezone u Slobodi nastupa i jedan Francuz.

Rijetki su primjeri u kojima neki igrač iz zapadne Evrope nastupi u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala. Od ove sezone u Slobodi nastupa i jedan Francuz.

Yoann Martelat prvi je fudbaler iz zemlje Galskih pijetlova koji je ikada zaigrao za tuzlanske Crveno-crne.

Vrlo brzo Martelat je pokazao svoj kvalitet, te je sada standardni član prvih 11 Slobode.

Pouzdan, tehnički i trkački potkovan, zajedno sa Omarom Pršešom i Samirom Bekrićem, čini udarni trojac veznjaka stogodišnjaka iz Rudarske 2.

“Moj dolazak u Slobodu je bio brz i nisam imao vremena za bilo kakve sumnje i razmišljanja. Aklimatizacija u novoj zemlji bila je pomalo komplicirana, no sada je sve dobro. Osjećam se dobro u ovom gradu. Ljudi su topli i srdačni, a u Tuzli mi se sviđaju hrana i slana jezera”, izjavio je Francuz za Dnevni avaz, priznavši da je iznenađen kvalitetom fudbala u Premijer ligi.

“Bio sam prijatno iznenađen fudbalom koji se ovdje igra. Mislim da je liga na dobrom nivou, s dosta dobrih timova i fizički jaka. Što se tiče naše ekipe, igramo dobar fudbal, među nama vlada kohezija iako nije sve perfektno. Sve su to kvalitetni igrači, tehnički jaki i odlučni.”

Francuz dodaje da je već naučio nekoliko riječi bosanskog:

“Uglavnom uobičajene riječi kao što su zdravo, dobro, kako si i fudbalske poput lopta i druge”, izjavio je Martelat.

Tabela PLBiH

Raspored 6. kola PL

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Martelat: Prijatno sam iznenađen fudbalom koji se ovdje igra, u Tuzli mi se sviđaju hrana i slana jezera pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement