Connect with us

BiH

Maturanti iz Srebrenice slijede primjer Jajca: Dosta nam je podjela

Avatar

Published

onPrimjer srednjoškolaca iz Jajca, koji se zajedno bore protiv podjela u bh. društvu, naprosto je oduševio regionalnu javnost, a sličan pozitivan primjer stigao je ovih dana i iz Srebrenice.

Naime, maturanti iz ovog bh. grada, koji je proživio tešku tragediju, odlučili su prikazati pravo značenje zajedništva i sloge, koja ruši sve predrasude o Bošnjacima i Srbima u ovom mjestu, prenosi eSrebrenica.
Nakon što su zvanično završili srednju školu i tradicionalno proslavili ovaj svečani dan, oni su odlučili svojevrsnim performansom za društvene mreže da pokažu to jedinstvo. Naime, oni su na fotografijama prikazali kako među mladima nema netrpeljivosti, a to su i praktično pokazali noseći bosanskohercegovačku, ali i srbijansku zastavu, s kojom se dio mladih u ovom gradu i dalje identificira.
“Svi smo mi ljudi. Ovim želimo pokazati koliko se mi zapravo poštujemo i družimo”, kazao je Sreten Novaković, jedan od učesnika ovog performansa.

Njegov kolega Jasmin Sinanović smatra da je ovo najbolja i najrealnija poruka iz Srebrenice, kojom pokazuju uzajamnu ljubav jedni prema drugima, poštovanje, ali i pomirenje.
Oni će tokom dana održati tradicionalnu šetnju kroz centar grada, a očekuje ih i zabava do kasno u noć, sve u cilju da mladi pošalju poruku vlastima na svim nivoima kako žele posao i sigurnu budućnost.

 
 
(Radiosarajevo.ba)


The post Maturanti iz Srebrenice slijede primjer Jajca: Dosta nam je podjela appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement