Connect with us

BiH

Među opasnim proizvodima povučenim s tržišta BiH igračka, stolice za h…

Avatar

Published

on

Dječija hodalica Puerri C1001

Čak šest proizvoda na listi dodanih u posljednje tri sedmice su igračke ili proizvodi za najmlađe, a svi osim jednog potiču iz Kine.

Tako je ustanovljeno da lutka “Atinil – Fashion show”, čiji je uvoznik Fis Vitez, sadrži hemijske spojeve koji prelaze dozvoljenu veličinu te je igračka rizična za korištenje i uvoznik je preduzeo mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja.

Dječija hodalica Puerri C1001Dječija hodalica Puerri C1001

Dvije hodalice, i to Puerri C1001 i Alpina Yurutec, povučene su sa tržišta zbog ozbiljnog rizika od povrede za djecu. Prva jer je sjedište pretpjelo trajne deformacije i jer je narušena funkcija mehanizama za regulaciju visine, a druga jer nije stabilna, može se prevrnuti, sjedište je pretrpjelo deformacije, a upute za upotrebu i informacije na pakovanju nisu napisane na jednom od službenih jezika u BiH.

Sa tržišta povlače i dječiju stolicu za hranjenje Puerri Picola HC-15 jer nije stabilna i može se prevrnuti tokom upotrebe, dok preklopna stolica za hranjenje proizvođača HK Trade Bander Co. Ltd. iz Kine, koju je uvezao Maxi Prom iz Brčkog, ne ispunjava zahtjeve koji se odnose na dinamičku čvrstoću i uklještenje prstiju.

Dječija stolica za hranjenje Puerri Picola HC-15Dječija stolica za hranjenje Puerri Picola HC-15

Među nesigurnim proizvodima otkrivenim u proteklom periodu je i trotinet H1, koji ima prečnik prednjih točkova znatno manji od propisanih 120 mm, prečnik krajeva ručki upravljača je manji od propisanih 40 mm, a upozorenja i upute nisu napisani na jednom od službenih jezika u BiH.

Trotinet H1Trotinet H1

Svima koji su kupili ove proizvode preporučuje se da ih odmah prestanu koristiti i da ih vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ih kupili.

(Klix)

Objava Među opasnim proizvodima povučenim s tržišta BiH igračka, stolice za hranjenje i hodalice pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement