Connect with us

BiH

Mektić: Hrvatska narušava teritorijalni integritet BiH, a Tužilaštvo o…

Avatar

Published

on

Mektić: Hrvatska narušava teritorijalni integritet BiH, a Tužilaštvo o...

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je danas boravio u Bihaću očitovao se o sinoćnjoj akciji policije koja je zatekla 35 migranta kod Bosanske Otoke, a koje je hrvatska policija ilegalno vratila u BiH.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je danas boravio u Bihaću očitovao se o sinoćnjoj akciji policije koja je zatekla 35 migranta kod Bosanske Otoke, a koje je hrvatska policija ilegalno vratila u BiH.

.related { border-radius:3px; min-height:100px; margin: 0 0 -20px 0 !important; box-shadow: 1px 1px 3px 0 rgba(0, 0, 0, 0.25); } .related a { border-bottom:0 !important; padding:10px !important; display:block; } .related a:hover {text-decoration:none; background-color: #f8f8f8; border-bottom:0 !important; } .related img.thimg { width:80px; height: auto; float: left; margin: 0 10px 0px 0px !important; } .related img.clock { width:10px; height:10px; margin-right:5px !important;margin-bottom: -1px; } .related span.kategorija { font-size: 12px; font-weight: 500; text-transform: uppercase; } .related span.vrijeme { float:right;font-size: 12px;line-height: 12px;color: #666; margin-top: 3px; } .related h3 { font-size: 0.9em; line-height: 1.4em; font-weight: 500; color: #333; text-decoration: none; font-family: “Roboto Slab” !important; margin: 0px !important; } @media screen and (min-width: 1000px) {.related h3 {font-size: 1em} } @media screen and (min-width: 1000px) {.related span.kategorija {font-size: 14px}} .related .clb { clear:both; }

“Opet, po ne znam koji put, dokumentujemo taj slučaj i potkrijepit ćemo i ovaj dokazimo. To zaista za nas postaje krajnje neprihvatljivo ponašanje. Prošli put na teritoriji BiH je došlo i do upotrebe vatrenog oružja od hrvatske policije. Obavijestili smo Tužilaštvo BiH, oni su odmah nakon naših informacija izjasnili se da nema elemenata krivičnog djela. Ja tvrdim da je tu trebalo otvoriti istragu, bilo je dovoljno dokaza, ali ovo je po ne znam koji put da Tužilaštvo BiH na povrede teritorijalnog integriteta ne reaguje i mi sad moramo tražiti druge načine jer ne možemo posmatrati ovo više”, rekao je on.

Kako smo objavili, policija je zatekla 35 migranata koji su se kretali pješke prema Bosanskoj Otoci. Kod sebe nisu imali dokumente, a dvojica od njih 35 su posjedovali prekršajne naloge koji su izdani u Sloveniji dan prije, dakle 27. augusta. Alžirac i Marokanac su kažnjeni jer su ilegalno prešli u Sloveniju.

Portal Klix.ba je u posjedu prekršajnih naloga koji dokazuju da su jedan Alžirac i jedan Marokanac, dio grupe od 35 migranata, 27. augusta boravili na teritoriji Slovenije. Dva dana poslije zatečeni su na području Bosne i Hercegovine. Također u posjedu smo i prekršajnih prijava protiv državljana Somalije od prije nekoliko dana.

Klix.ba

Objava Mektić: Hrvatska narušava teritorijalni integritet BiH, a Tužilaštvo opet ne reaguje pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement