Connect with us

BiH

Mektić negirao krivicu: Optužnica je zasnovana na lažima, tužiteljica …

Avatar

Published

on

Mektić negirao krivicu: Optužnica je zasnovana na lažima, tužiteljica ...

Ministar sigurnosti u prošlom sazivu Vijeću ministara Dragan Mektić danas se izjasnio o krivici po optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Ministar sigurnosti u prošlom sazivu Vijeću ministara Dragan Mektić danas se izjasnio o krivici po optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Mektić je poslije ročišta na Sudu BiH kazao da je sve kratko trajalo, a da je on probao objasniti sudu da je optužnica zasnovana lažnim, netačnim i izmišljenim konstrukcijama.

“U optužnici se pominje oštećeni budžet i budžetska sredstva, ali je žalosno da i sama tužiteljica, kao i glavna tužiteljica Gordana Tadić, koja je parafirala tu optužnicu, ne razumije šta je budžet”, izjavio je Mektić.

On je pojasnio kako “sporna” sredstva nisu predviđena u budžetu za 2017. godinu te da su to donatorska sredstva Evropske komisije, a da su oni i vršili i nadzor nad trošenjem.

“Nezavisna revizija je kazala da je sve ok. Ostalo su sve gluposti i nebuloze koje tužiteljica Mijović navodi. Razmišljao sam da li ona ne zna šta je budžet ili je namjerno iskrivljivala. Ipak mislim da ona nema pojma”, zaključio je bivši ministar.

Osim Mektića, optužnicom su obuhvaćeni i nekadašnji šef kabineta ministra sigurnosti Igor Golijanin, pomoćnik ministra Samir Agić, te Edin Garaplija u svojstvu odgovorne osobe i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija “Inza” Sarajevo.

Njih optužnica tereti za zloupotrebu položaja pri realizaciji Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva koji je sa 198.454 eura finansirala Delegacija EU u BiH.

Klix.ba

Objava Mektić negirao krivicu: Optužnica je zasnovana na lažima, tužiteljica nema pojma pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement