Connect with us

BiH

Mektić poručio Dodiku: Nemoj da se pokolebaš, ostani do riječi

Avatar

Published

on

Mektić poručio Dodiku: Nemoj da se pokolebaš, ostani do riječi

BiH

Ministarstvo sigurnosti BiH

Dodik je u nekoliko navrata ponovio da će RS povući radikalne mjere ukoliko se ne ispoštuje raniji dogovor trojice lidera –SNSD, SDA i HDZ BiH o formiranju Vijeća ministara do 5. septembra ove godine

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić pozvao je člana Predsjedništva Milorada Dodika da održi datu riječ i nakon 5. septembra uspostaviti prvobitni dejtonski sistem i uređenje BiH.

Mektić je na svom Twitteru komentarisao raniju Dodikovu izjavu u kojoj je kazao da će, ukoliko ne dođe do formiranja vlasti na nivou BiH do 5. septembra, ukinuti sistem indirektnog oporezivanja, te nadležnost Tužilaštva BiH i SIPA na teritoriji entiteta RS, kao i poništiti sve nametnute odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice.

– Naravno da to poštujemo. Ali, 5. septembra si najavio rasturanje vojske, indirektnog oporezivanja, SIPA, Tužilaštva BiH, a nešto ti ne vjerujemo pošto često mijenjaš mišljenja i stavove. Očekujemo da ostaneš od riječi. Nemoj da se pokolebaš, poručio je Mektić u svom stilu članu Predsjedništva BiH, piše Srpskainfo.

Podsjećamo, Dodik je u nekoliko navrata ponovio da će RS povući radikalne mjere ukoliko se ne ispoštuje raniji dogovor trojice lidera –SNSD, SDA i HDZ BiH o formiranju Vijeća ministara do 5. septembra ove godine.

Fokus.ba

Objava Mektić poručio Dodiku: Nemoj da se pokolebaš, ostani do riječi pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement