Connect with us

BiH

MEMIJA SVE DEMANTIRA: “Nisam imao nikakve poslove sa bilo kakvim narko…

Avatar

Published

on

MEMIJA SVE DEMANTIRA: “Nisam imao nikakve poslove sa bilo kakvim narko...

Dementij Gordana Memije osnivača i direktora firme FOTO ART d.o.o. Sarajevo prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Povodom preuzimanja sa web portala Žurnal.ba i objavljivanja članaka pod naslovom  „Kako su mladići iz Sarajeva stvorili jedan od najmoćnijih narko-klanova u Evropi“ dana 28.07.2019. godine, te time iznijeli niz apsolutno netačnih tvrdnji, vezanih za poslovanje kompanije „FOTO ART“d.o.o. i mene osobno, kao osnivača i direktora iste, energično zahtjevam objavu demantija,  u skladu sa KODEKSOM ZA ŠTAMPU I ONLINE MEDIJE BiH,  kako slijedi:

  1. Dana 28.07.2019. godine objavili ste tekst pod naslovom: „Kako su mladići iz Sarajeva stvorili jedan od najmoćnijih narko-klanova u Evropi“, preuzet sa portala Slobodna-Bosna u kojem ste iznijeli neistine o meni i mojoj firmi „FOTO ART“d.o.o., pa ovim putem nedvosmisleno izjavljujem:

– „FOTO ART“d.o.o. i Gordan Memija nisu imali bilo kakav poslovni odnos sa članovima navedenim kao dio navodnog narko kartela „Dino i Tito“, niti je postojala bilo kakva transakcija između gore navedenih lica ni bilo kakvo fiktivno poslovanje.

Ja, Gordan Memija, osnivač i direktor društva „FOTO ART” d.o.o., izjavljujem da nisam imao nikakve poslovne odnose sa bilo kakvim narko kartelom, da su mi tvrdnje koje se odnose na navodni narko kartel i pranje novca za isti potpuno nepoznate. Kompanija „FOTO ART”d.o.o. posluje već duže od dvije decenije vrlo transparentno sa eminentnim domaćim i stranim partnerima. Naši proizvodi i usluge su dobro poznati građanima BiH i regije, pa i svijeta. Zbog iznošenja neistina o poslovanju kompanije „FOTO ART”d.o.o. i mene kao njenog osnivača i direktora, direktno utičete na reputaciju „FOTO ART”d.o.o. i mene lično, čime kompanija „FOTO ART”d.o.o., ja kao njen osnivač i direktor, kao i moja porodica, trpimo ogromnu materijalnu i nematerijalnu štetu.

Ovim putem zahtijevam da sa portala jajce-online.com povučete sve tekstove u kojima iznosite neistine o kompaniji „FOTO ART”d.o.o. i Gordanu Memiji kao osnivaču i direktoru iste, te da javno objavite izvinjenje i prestanete neosnovano stavljati ime Gordana Memije i kompanije „FOTO ART”d.o.o. u kontekst sudjelovanja u pranju novca za navodni narko kartel „Tito i Dino”.

Ukoliko zanemarite moj zahtjev, biću prinuđen pokrenuti postupak pred nadležnim sudom protiv Vas i svih drugih medija koji prenose neistine o kompaniji „FOTO ART”d.o.o. i o meni.

U sudskom postupku ću predočiti obimnu materijalnu dokumentaciju, iz koje će se jasno i nedvojbeno utvrditi da je sve, što je Žurnal pisao o kompaniji „FOTO ART”d.o.o. i Gordanu Memiji, sušta neistina.

S poštovanjem,

Gordan Memija

(Jajce Online)

Objava MEMIJA SVE DEMANTIRA: “Nisam imao nikakve poslove sa bilo kakvim narko kartelom…”! pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement