Connect with us

BiH

Mesna industrija MADI, regionalni lider u proizvodnji pilećeg mesa

Avatar

Published

onSopstveni lanac uzgoja tovnih pilića, proizvodnje i pakovanja, te distribucije svježeg i zamrznutog mesa i mesnih prerađevina, nastao je na temelju porodičnog biznisa tešanjske porodice Jabandžić. Najveće učešće u proizvodnom asortimanu zauzima svježa piletina.
Sa svojih preko 600 zaposlenika i tendencijom novih zapošljavanja, MADI garantuje najviši kvalitet za kupca. Tim stručnjaka koji čini 9 prehrambenih tehnologa i 20 veterinara, pomno prati svaki proces u proizvodnji i preradi pilećeg mesa. Primjenom principa od „farme do stola“ u potpunosti se kontroliše proces proizvodnje u skladu sa zahtjevima ISO 9001:2015, HALAL standarda i HACCP sistema.

Konstantno ulaganje u opremu i proizvodne pogone garant su kontinuiteta isporuke, te pouzdanosti u procesu proizvodnje hrane.
Proizvodni pogoni su opremljeni najsavremenijom opremom najvećih svjetskih proizvođača iz Njemačke i Holandije i u skladu su sa najvišim standardima i zahtjevima domaćeg i ino tržišta.
Sa flotom koja broji više od 170 transportnih vozila imamo izuzetno razvijenu distributivnu mrežu koja omogućava da sve što se proizvede danas, već sutra je na policama maloprodajnih objekata naših kupaca prije početka radnog vremena i na domaćem i ino tržištu.

MADI danas izvozi u zemlje regiona Crnu Goru, Srbiju, Makedoniju, a od ove godine zahvaljujući prepoznatom kvalitetu od strane Europske komisije počinje sa izvozom i u zemlje Europske Unije.

VAŽNI DATUMI ZA MADI:

1989. – osnivanje firme
2000. – Investicija u proizvodnju pilećeg mesa koja određuje konačno pozicioniranje kompanije MADI d.o.o.
2007. MADI uvodi program polutrajnih proizvoda i danas na tržište plasira više od 80 proizvoda
2015. otvorena je najveća i najsavremenija klaonica peradi u regionu, kapaciteta 6000 brojlera po satu, odnosno 24 miliona jedinki u toku godine
2019. MADI dobija dozvolu za izvoz pilećeg mesa u zemlje EU.

 
 
 
(avaz)
Objava Mesna industrija MADI, regionalni lider u proizvodnji pilećeg mesa pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement