21.7 C
Jajce
Srijeda, 7 lipnja, 2023
BiH Svijet

Milorad Dodik pružio podršku Erdoganu: Turskoj potreban predsjednik poput njega

Milorad Dodik pružio podršku Erdoganu: Turskoj potreban predsjednik poput njega

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dao je punu podršku aktuelnom predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima u toj zemlji, istakavši njegovu ulogu i angažovanost na očuvanju mira i bezbjednosti u regionu.

“Predsjednik Erdogan je čovjek mira i razgovora, koji je čvrsto opredijeljen za stabilizaciju prilika u regionu i svijetu. Takođe, on je jedan od lidera s kojim dijelimo važne stavove, a posebno cijenimo njegov stav o poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH”, rekao je Dodik Srni.

On je ukazao i na Erdoganov prijateljski odnos prema BiH, “bez stavljanja na bilo čiju stranu, kao i njegovu podršku dijalogu domaćih političara, a ne nametanju rješenja i miješanja u unutrašnje stvari”.

“Stoga pozivam državljane Turske koji su porijeklom sa naših prostora da svoj glas na izborima 14. maja daju predsjedniku Erdoganu, koji je u proteklom periodu potvrdio svoje liderstvo brigom za svoju zemlju. Zahvaljujući njegovoj upornosti, patriotizmu i odlučnosti, Turska je danas napredna i moderna zemlja”, rekao je Dodik, izrazivši uvjerenje da su “državljani Turske svjesni da im sadašnji predsjednik može obezbijediti dugoročnu stabilnost i prosperitet”.

Povezane vijesti

Prve izbjeglice iz Ukrajine stigle u Međugorje

Centralna.ba

Negativan priraštaj u FBiH: Prošle godine 11.787 više umrlih nego rođenih

Jajce Online

Obećao joj brak, uzeo 12.000 KM i nestao

Jajce Online