Connect with us

BiH

Ministar Mektić poziva na revoluciju: Svi pred Tužilaštvo i Sud BiH, b…

Avatar

Published

on

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić pozvao je građane BiH na okupljanje ispred Suda i Tužilaštva naše zemlje kao vid pritiska na čelne ljude tih institucija kako bi podnijeli ostavke.

Mektić je inicijativu uputio na svom zvaničnom Twitter nalogu ponukan posljednjom koruptivnom aferom u koju je uključen i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija.

“Da bi spasili i državu i sebe neophodno je oboriti ovakav kriminalni VSTV. Predlažem masovno okupljanje građana iduće sedmice pred Tužilaštvom i Sudom BiH (tu je sjedište VSTV-a) kao demokratski vid pritiska za podnošenje ostavki. Bit ću na čelu tog pokreta”, poručuje Mektić.

Mektić je jedan od najvećih kritičara aktuelnog rukovodstva vrhovnih pravosudnih institucija u BiH, naročito kada je u pitanju rad glavne državne tužiteljice Gordane Tadić, ali i potpredsjednice VSTV-a Ružice Jukić.

(klix)
Objava Ministar Mektić poziva na revoluciju: Svi pred Tužilaštvo i Sud BiH, bit ću na čelu pokreta pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement