Connect with us

BiH

Ministar Mitrović obišao gradilište mosta na Savi kod Gradiške

Avatar

Published

on

Ministar Mitrović obišao gradilište mosta na Savi kod Gradiške

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđem Popovićem i direktorom Autoputeva Republike Srpske Dušanom Topićem obišao je gradilište na mostu preko rijeke Save kod Gradiške.

[embedded content]

Izgradnja mosta kod Gradiške predstavlja zajednički projekat dviju zemalja, a realizira se na osnovu Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske.

„Ovo je primjer dobre saradnje i zajedničke gradnje jednog od važnih infrastrukturnih projekata Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Očekujemo da se radovi intenziviraju i da na proljeće 2022. godine otvorimo ovaj most koji ima izuzetan značajan za obje zemlje, a naročito Bosnu i Hercegovinu jer se njime omogućava povezivanje na mrežu evropskih cestovnih koridora“, istakao je ministar Mitrović.

„Most preko rijeke Save će u skorijoj budućnosti već postojeću autocestu Gradiška – Banja Luka povezati sa mrežom evropskih autocesta, što ima izuzetan značaj za građane i privredu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine ali i region. Izgradnja dva mosta preko rijeke Save, u Gradišci i Rači, najznačajniji su regionalni projekti koji se realiziraju u BiH“, ističe ministar Popović.

Most Gradiška spojit će bh. autocestu sa planiranom brzom cestom sa hrvatske strane koja bi išla od granice sa Bosnom i Hercegovinom preko Virovitice i Okučana do granice sa Mađarskom.

„Most preko rijeke Save kod Gradiške jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj i pravo je zadovoljstvo biti učesnik i svjedok realizacije ovako velikog i važnog posla, posebno jer se na početak izgradnje dugo čekalo. Izgradnjom ovog mosta će mreža autocesta u Republici Srpskoj biti povezana na evropsku prometnu mrežu i tako dobiti svoj puni smisao i značaj“, rekao je direktor Topić.

Ukupna dužina mosta je 426 metara, širina je 22,6 metara a imat će četiri prometne trake, po dvije u svakom smjeru.

bhrt.ba

Objava Ministar Mitrović obišao gradilište mosta na Savi kod Gradiške pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement