Connect with us

Jajce Online

Ministar sporta Italije vjeruje: Uskoro se nadamo zvaničnoj potvrdi, treninzi od 4. maja

Avatar

Published

on

Italijanski ministar sporta, Vincenzo Spadafora, otkrio je kako je u planu da se fudbaleri na Apeninima treninzima vrate početkom maja.

Italijanski ministar sporta, Vincenzo Spadafora, otkrio je kako je u planu da se fudbaleri na Apeninima treninzima vrate početkom maja.

Situacija u Italiji je u posljednje vrijeme nešto bolja, no i dalje je ta zemlja jedno od najvećih žarišta pandemije korona virusa u Evropi i svijetu.

Ipak, u posljednje vrijeme mnogo se priča o povratku fudbala u ovoj zemlji, što je i razumno zbog velikih problema u kojim bi klubovi u Italiji mogli završiti ukoliko se prvenstvo ne nastavi.

Spadafora je objavio video snimak na svom Facebook profilu u kojem je govorio o nastavku takmičenja.

“Sljedećih nekoliko sedmica će biti ključne kako bismo shvatili napredak situacije na zdravstvenom planu i kako bi mogli vratiti sportska takmičenja na svim nivoima”, počeo je izlaganje ministar i nastavio:

“Nadamo se da ćemo potvrditi 4. maj kao datum povratka treningu. Nadam se da ćemo nakon sastanaka zadržati ovaj datum, iako će treninzi biti iza zatvorenih vrata. U ovom trenutku, naša jedina briga treba biti zdravlje i sigurnost populacije generalno”.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Ministar sporta Italije vjeruje: Uskoro se nadamo zvaničnoj potvrdi, treninzi od 4. maja pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement