Connect with us

BiH

Ministarstvo sigurnosti BiH za potpuno zatvaranje granica: Obustaviti prijevoz putnika iz inostranstva

Avatar

Published

on

Ministarstvo sigurnosti BiH za potpuno zatvaranje granica: Obustaviti prijevoz putnika iz inostranstva

“Slobodni smo podsjetiti javnost da je Ministarstvo sigurnosti BiH od početka same pandemije bilo oficijelni predlagatelj i zagovornik veoma rigoroznih mjera koje su prethodno usaglašene sa medicinskom strukom. Ministarstvo sigurnosti je zatražilo od predsjednice Federalnog štaba civilne zaštite Jelke Miličević i premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića da hitno odgovore gdje se nalazi karantinski smještaj za lica koja su došla ili bi htjela eventualno doći avionskim letom na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Sa tim odgovorom bit će upoznato Vijeće ministara BiH”, poručeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ministarstvo sigurnosti BiH koristi priliku da ponovo istakne važnost provođenja svih mjera bez izuzetka te da o svakom letu, u kojem bi se nalazili bh. državljani, odluku mora donijeti na svojoj sjednici isključivo Vijeće ministara BiH.

Također, Ministarstvo sigurnosti BiH traži da se odmah obustavi kampanja u pojedinim ambasadama BiH u inozemstvu, dovođenja putnika u autobusima do naše zemlje. Oba entitetska krizna štaba su zbog širenja koronavirusa odranije zabranili prijevoz autobuskim saobraćajem, jer jedan inficirani putnik može prenijeti virus na sve ostale.

“Zahtjevi kriznih štabova i medicinskih eksperata su da ovaj stav Ministarstvo sigurnosti odmah saopći javnosti i da sa njime budu upoznata diplomatsko – konzularna predstavništva BiH u inozemstvu. Na kraju, Ministarstvo sigurnosti BiH ne snosi nikakvu odgovornost zbog naših građana u inozemstvu koji su bili dezavuisani, odnosno nisu bili tačno informirani i isti su bili izloženi nepotrebnim troškovima kupovine avionskih ili autobuskih karata, ne znajući da letovi neće biti mogući ili da će nakon ulaska autobusom u BiH obavezno ići u 14-dnevni karantin i da će na granici biti podvrgnuti strogim epidemiološko-sigurnosnim procedurama”, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(Srednjabosna.com)

Objava Ministarstvo sigurnosti BiH za potpuno zatvaranje granica: Obustaviti prijevoz putnika iz inostranstva pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement