Connect with us

BiH

Ministrica Plavčić: Prioritet je pomoć obrtnicima i stabilan proračun

Avatar

Published

on

Ministrica Plavčić: Prioritet je pomoć obrtnicima i stabilan proračun

Na 40. sjednici Vlade Županije Središnja Bosna održana u Travniku. Ministri su raspravljali ukupno o 27 točaka dnevnog reda od kojih je svakako najbitnija ona vezana za pomoć gospodarstvu pogođenom epidemijom koronavirusa.

Na prijedlog ministrice financija Mirjane Plavčić odnosno ministara iz HDZ-a BiH usvojen je prijedlog da iz proračunskih rezervi Vlade ŽSB dio sredstava žurno bude usmjeren kao pomoć malim poduzetnicima (obrtnicima) kojima je zabranjen rad odlukama kriznih stožera.

Kada je u pitanju stabilnost proračuna ŽSB, ministrica Plavčić ističe kako u prva tri mjeseca tekuće godine nije bilo značajnijeg pada u punjenu proračuna, no u prvih 15 dana mjeseca travnja punjenje proračuna je manje za 32%.

„Na danas održanoj sjednici Vlade ŽSB usvojili smo nekoliko značajnih odluka kada je u pitanju pomoć gospodarstvu pogođenom koronavirusom. Utvrdili smo da za mjesec ožujak nema smanjena plaća odnosno da će plaće biti isplaćene u punom iznosu. Rebalansom proračuna iznaći ćemo sredstva za pomoć cjelokupnom gospodarstvu i stanovništvu koje trpi posljedice koronavirusa. Prioritetno ćemo pomoći malim poduzetnicima (obrtnicima) kroz raspisivanje javnog poziva u predstojećih 10-ak dana.“, kazala je ministrica Plavčić te dodala kako u predstojećem razdoblju očekuje značajno slabije punjenje proračuna zbog slabije gospodarske aktivnosti i potrošnje.

Uz navedeno, ministrica Plavčić ističe kako će se na temelju financijskih pokazatelja ministarstvo na čijem je čelu pripremiti prijedlog rebalansa Proračuna ŽSB za 2020. godinu.

Nastojat će, kako kaže, pripremiti što kvalitetniji prijedlog kako bi se zadržala financijska stabilnost u županiji i isplata plaća za više od 6000 proračunskih korisnika od čega je većina uposlenih u obrazovanju, policiji i sl.

 

 

(Jajce Online)

Objava Ministrica Plavčić: Prioritet je pomoć obrtnicima i stabilan proračun pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement