Connect with us

BiH

Ministrica Sofić bez komentara na najavljeni štrajk, Vlada KS će se su…

Avatar

Published

on

Ministrica Sofić bez komentara na najavljeni štrajk, Vlada KS će se su...

Nakon što su zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo najavili generalni štrajk za 2. septembar, za sutra je najavljena press konferencija Vlade KS u povodu novonastale situacije.

Nakon što su zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo najavili generalni štrajk za 2. septembar, za sutra je najavljena press konferencija Vlade KS u povodu novonastale situacije.

.related { border-radius:3px; min-height:100px; margin: 0 0 -20px 0 !important; box-shadow: 1px 1px 3px 0 rgba(0, 0, 0, 0.25); } .related a { border-bottom:0 !important; padding:10px !important; display:block; } .related a:hover {text-decoration:none; background-color: #f8f8f8; border-bottom:0 !important; } .related img.thimg { width:80px; height: auto; float: left; margin: 0 10px 0px 0px !important; } .related img.clock { width:10px; height:10px; margin-right:5px !important;margin-bottom: -1px; } .related span.kategorija { font-size: 12px; font-weight: 500; text-transform: uppercase; } .related span.vrijeme { float:right;font-size: 12px;line-height: 12px;color: #666; margin-top: 3px; } .related h3 { font-size: 0.9em; line-height: 1.4em; font-weight: 500; color: #333; text-decoration: none; font-family: “Roboto Slab” !important; margin: 0px !important; } @media screen and (min-width: 1000px) {.related h3 {font-size: 1em} } @media screen and (min-width: 1000px) {.related span.kategorija {font-size: 14px}} .related .clb { clear:both; }

Naime, press konferencija održat će se sutra, 29. augusta 2019. godine, u 11 sati u prostorijama Doma zdravlja Vrazova, a medijima će se obratiti članovi Vlade KS.

Podsjećamo, Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo traži potpisivanje Granskog kolektivnog ugovora koji je istekao 7. novembra 2018. godine. Isto tako, iz ovog sindikata tvrde kako je zdravstvo u teškoj situaciji te da je deficit kadrova dodatni problem.

Portal Klix.ba pokušao je dobiti komentar o najavi štrajka od kantonalne ministrice zdravstva Amele Sofić, ali ona nije bila raspoložena za komentar na ovu temu.

“Sutra ćemo izaći s konkretnim informacijama o najavljenom štrajku zdravstvenih radnika”, kratko je kazala ministrica Sofić.

Zdravstveni radnici u Sarajevu su i u nekoliko navrata prije štrajkovali. Štrajk održan prošle godine okončan je tako što je s tadašnjom vladom postignut dogovor o povećanju koeficijenata, a protesti su se održali i početkom maja kada su tražili veću reprezantativnost sindikata na nivou Federacije BiH.

Klix.ba

Objava Ministrica Sofić bez komentara na najavljeni štrajk, Vlada KS će se sutra očitovati pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement