Connect with us

Jajce

Miss BiH iz rodnog grada svečano ispraćena na izbor za Miss Svijeta – Jajce Press – Provjereno, s li…

Avatar

Published

on

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan primio je predstavnike Direkcije Miss BiH i Jajčanku Ivanu Ladan, aktualnu Miss BiH, uoči njenog odlaska na izbor za Miss Svijeta, koji će se održati 14. decembra u Londonu. Na ovom prijemu razgovaralo se o velikom značaju, postignućima i potencijalima svjetske manifestacije Miss svijeta, koja se održava već 69 godina.

Ivana Ladan kao ovogodišnja Miss BiH će, kako je rekla, sada imati mnogo veći kapacitet i priliku da u svijetu promoviše turističke i druge potencijale Bosne i Hercegovine  i svog rodnog grada Jajca.

 “Zahvalna sam i sretna što mi je moje Jajce, kao i Općina Jajce velika podrška i trudit ću se na najbolji način promovirati pozitivne vrijednosti, predstaviti potencijale moje zemlje BiH i mog rodnog Jajca”, istakla je Ivana, ne krijući zadovoljstvo što je ovom titulom omogućila sreću i svom gradu.

Po njenim riječima Jajce definitivno zaslužuje veću pažnju i povratak na vrh turističkih mapa, a svoju budućnost, kako kaže, želi vezati za Bosnu i Hercegovinu i Jajce jer ostanak mladih u BiH je ključ uspjeha ove države i to treba snažno podržavati.

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan je kroz razgovor s delegacijom Direkcije podsjetio na brojne prirodne ljepote općine Jajce i bogatu povijest Jajca, njegovih kulturnih znamenitosti, ali i prekrasne prirode i rijeke Plive sa svojim vodopadom koji je svojevrsni simbol Jajca. Ne skrivajući sreću i ponos, Načelnik Hozan je svojoj sugrađanki Ivani Ladan i predstavnicima Direkcije izrazio podršku te obećao skromna, ali značajna sredstva kao pomoć u plaćanju jednog dijela troškova za odlazak predstavnice BiH na izbor za Miss svijeta u London.

 

Ivana Ladan u London putuje već 20. novembra, a tamo će, rame uz rame sa učesnicama iz preko 130 zemalja cijelog svijeta, boraviti mjesec dana na pripremama prije samog spektakla.

Organizacija Miss svijeta nastavlja svoju misiju “Ljepota sa svrhom”. Svojim humanitarnim aktivnostima do sada prikupljeno je preko milijardu američkih dolara, a sva sredstva donirana su najugroženijima, djeci u svijetu koja su najvažnija kategorija, o čemu su Načelnika Hozana, na prijemu, upoznali Stela Zubak Jovanović Izvršna direktorica Direkcije i Robert Jovanović Glavni producent i komercijalni direktor Direkcije Miss BiH, podsjećajući da je 24 godine u kontinuitetu Direkcija Miss BiH nositelj aktivnosti izbora Miss BiH.

„U okviru misije „Ljepota sa svrhom“ svaka država ima zadatak provesti projekat od značaja za lokalne zajednice i državu. „I mi hoćemo svoju školu“ projekat je na kojem već drugu godinu radi Direkcija. Riječ je pomoći srednjoj muzičkoj školi u Tuzli i vjerujemo da ćemo uz Ivaninu pomoć ovaj milionski projekat uspješno privesti kraju“, istakli su Stela i Robert.

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan još jednom je čestitao svojoj sugrađanki Ivani i poželio joj mnogo uspjeha na predstojećem takmičenju.

Draga naša Ivana sretno i sigurni smo da ćeš na najbolji način predstaviti svoju Bosnu i Hercegovinu i svoje Jajce.

Feed: jajcepress.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement