Connect with us

Jajce

Mlada misa fra Nikole Pejčina u Dobretićima (FOTO)

Avatar

Published

on

U župi Svetog Ante Padovanskog u Dobretićima, naš mladomisnik fra Nikola Pejčin s početkom u 11 sati, slavio mladu misu.  Nakon svete mise upriličen je ručak za sve prijatelje i goste.

Fra NikolA Pejčin, koji je zakoniti sin Vinka i Luce r. Čakarić, koji potječu iz župe Svetog Ante Padovanskog, a trenutno žive u Jajce.

Podsjetimo da je rođen 20. lipnja 1993. godine u Splitu (HR). Osnovnu školu završio je u Jajcu. Kao sjemeništarac pohađao je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom (2008.-2012.) gdje je i maturirao.

Franjevački habit obukao je 8. srpnja 2012. godine u Gučoj Gori. Godinu novicijata proveo je u samostanu sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu.

Prve zavjete položio 30. lipnja 2013. godine. Iste godine upisao se na Franjevačku teologiju u Sarajevu, a doživotne zavjete položio je 15. listopada 2017. godine u Lepenici, dok je za đakona zaređen u Sarajevu 2. prosinca 2018. godine.

Svećeničko ređenje primio je od Uzoritog kardinala Vinka Puljića u sarajevskoj katedrali na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja ove godine.

Nakon ređenja i nedjeljne mlade mise fra Nikola odlazi na svoju prvu službu samostanskog vikara u Kreševu.

Našem fra Nikoli poželimo obilje Božijeg blagoslova, mira i ustrajnosti na njegovom životnom putu, te da dostojno živi pozivu koji je sam odabrao.

 

 

(volim jajce)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement