Connect with us

Jajce

Mladi iz Jajca pokreću vlastiti biznis

Avatar

Published

onInstitut za razvoj mladih „KULT“ iOpćina Jajce  uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH podržali su pokretanje šest biznisa mladih iz Jajca u ukupnoj vrijednosti od 50.000,00 KM.

Ugovore s korisnicima danas je potpisao Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.
Sredstvima iz  poduzetničkog fonda za mlade Amela Iskrić Hadžić diplomirani inženjer arhitekture, Haris Burek građevinski tehničar, Selmir Vuković, Samed Glamočić diplomirani certificirani fizioterapeut, Haris Imamović pravnik za sigurnost i kriminalistiku i Arnes Hadžić trgovac  pokrenut će vlastiti biznis kroz otvaranje obrta u oblasti dizajna enterijera, izgradnje betonskih konstrukcija, servisiranja računara, laptopa i mobilnih uređaja, usluga raznih vrsta masaža, proizvodnje briketa i proizvodnje pekarskih proizvoda.

-Odlučio sam se na osnivanje građevinskog obrta. Ovim putem se zahvaljujem Institutu Kult, ambasadi Kraljevine Švedske kao i Općini Jajce i načelniku Edinu Hozanu. Preporučujem mladim osobama da apliciraju na ovakve ili slične projekte, da razvijaju svoje ideje kako bi osigurali sebi egzistenciju i ostali da živi na ovim prostorima – rekao je Haris Burek jedan od potpisnika ugovora.
Na ovaj korak odvažili su se jer žele ostati u Bosni i Hercegovini, žele raditi u struci, baviti se poslom koji vole, obezbijediti egzistenciju za svoju porodicu ali i pomoći svom gradu da znanje koje su stekli tokom obrazovanja iskoriste gradeći svoj grad i državu, jednoglasni su ovi mladi ljudi u ocjeni razloga zbog kojih su danas potpisali ugovore.

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan čestitao je mladim Jajčanima na odvažnosti i hrabrosti da otpočnu vlastiti biznis u svom gradu danas kada se mladi uglavnom odlučuju napustiti Bosnu i Hercegovinu.

-Naša želja i namjera jeste da ostanete ovdje i da vam mi pomognemo da ostvarite svoje želje i snove u svom gradu. Upravo i naša saradnja s Institutom za razvoj mladih jeste s ciljem poboljšanja ambijenta za mlade poduzetnike. Zato se u ime Općine Jajce zahvaljujem mladima iz KULT-a na ovim aktivnostima i tome što su prepoznali podršku mladima posebno u oblasti biznisa – istakao je Hozan.
Cilj poduzetničkog fonda je mladima pružiti svaki vid podrške, kako bi u konačnici imali održive biznise koji će upošljavati nove mlade ljude, a Općina Jajce će nastaviti s podrškom novim idejama mladih ljudi.
 
 
(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement