Connect with us

Jajce

Mladi iz Jajca snimili film ‘Ostajmo’

Avatar

Published

onGrad Jajce bilo je domaćin dvanaeste radionice Viva škole filma u ovoj sezoni koja je od 24. do 26. maja održana pod pokroviteljstvom Misije OSCE-a u BiH.
Na radionicu se prijavilo osamnaest članova Centra za obrazovanje i druženje iz Jajca – COD, a za tri dana snimili su autorski film simboličnog naziva “Ostajmo”.
Da Jajce nije imuno na odlaske mladih, političke i sve druge podjele, prikazali su to svojim filmom, iskreno, bez pardona i jezikom koji je razumljiv svim generacijama, saopćili su organizatori.
“U filmu se prožimaju četiri teme: politika, religija, nacija i ljubav osuđena na propast od strane prijatelja, mještana pa i roditelja zbog ljubavi dvije osobe različite vjeroispovijesti. Kroz dijaloge glumaca progovara glas razuma i mladosti, nudi svjetlo na kraju tunela, nadu i rješenje. U filmu je korištena i autorska glazba, kao i kadrovi iz zraka”, saopćeno je iz press tima Viva film festivala.
Film ”Ostajmo” takmičit će se zajedno s ostalim omladinskim filmovima nastalim u okviru besplatnih trodnevnih radionica, za jednu od vrijednih nagrada na Viva film festivalu od 18. do 21. septembra u Sarajevu i još 17 bh. gradova.
Trinaesta radionica Viva škole filma bit će održana u čitaonici Gradske knjižnice u Busovači od 28. do 30. maja, najavili su organizatori.
(Fena)Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement