Connect with us

Jajce

Mladi producent iz Jajca radi za brojne zvijezde s područja Balkana (F…

Avatar

Published

on

Nakon brojnih saradnji i gostovanja na nekoliko singlova, mladi Jajčanin Stjepan (22) Jelica, poznatiji kao Albino predstavio se publici s novom pjesmom „Makadam”. Ovo je prvi singl s njegovog prvog albuma koji opisuje njegov put, kao i put cijele „3points ekipe“.

-Svi smo prezadovoljni prvenstveno iz razloga što funkcionišemo idealno kao tim ljudi koji vole muziku i stvaraju iz ljubavi i bez opterećenja. Album blagovremeno izlazi na svim platformama, a bit će popraćen spotovima – rekao je Stjepan Jelica.

 

Muzikom se bavi veći duži period, a preko sedam godina izradom autorskih matrica tj. muzičkih podloga i aranžmana za brojne zvijezde s područja bivše Jugoslavije.

Saradnju je imao s dosta izvođača i producenta, ali najzvučnije ime je svakako Edo Maajka i grupa „Helema nejse“, a u zadnje vrijeme Edita Aradinović. Osim toga radio je muzičke podloge za dokumentarne emisije u Srbiji.

-Ovo je prvi ozbiljniji projekt na kojem radimo i cilj je da se prvenstveno predstavim kao umjetnik. Iz tog razloga sve pjesme su solo osim dueta s predivnom Editom Aradinović. Bit će mnogo suradnji sa zanimljivim muzičarima u budućnosti – istakao je on.

 

Iako ima oštećenja vida od 80 posto, ali to mu nije predstavljalo prepreku niti ga je natjeralo da odustane od svojih životnih ciljeva. Trenutno studira na muzičkoj akademiji u Mostaru, gdje piše pjesme, radi aranžmane i komponuje. Živi na relaciji Jajce, Mostar i Beograd.

-Vidim dovoljno da me auto ne udari na ulici, a svoj takozvani „hendikep” sam okrenuo u svoju korist i napravio pjesmu o tome koje se zove „Sveti vid“. Uskoro će i ona ugledati svjetlo dana i toplo je preporučujem svima da je poslušaju – kazao je Stjepan Jelica koji slijedi svoje snove i želi da postane poznat kompozitor.

 

 

 

(Jajce Online)

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement