4.5 C
Jajce
Četvrtak, 22 veljače, 2024
BiH

Mladić pokazao kako se trenutno živi u Njemačkoj i podigao buru

Rast cijena i strah od nestašice osnovnih životnih namirnica, kao posljedica sukoba u Ukrajini i uvođenja sankcija Rusiji, u prethodnih nekoliko tjedana glavna su tema svih svjetskih medija.

Svaka država se sa neizvjesnošću snabdjevanja i nestabilnostima na tržištu bori kako zna i umije, a kako veliki broj naših građana stanuje u inozemstvu, postavlja se pitanje kako oni tamo sada žive.

Na njega je odgovorio jedan Balkanac, mladić iz BiH, koji je u svom TikTok videu pokazao drugu stranu života u zemlji sa neprikosnovenim standardom i, ako je suditi prema komentarima, podigao je pravu buru u komentarima.

Na početku, on pokazuje kako se štedi na grijanju, pa zavrće radijatore u stanu na minimum, zatim pokazuje kako i na toalet papiru može značajno da se uštedi. Namirnicu čija cijena je u proteklo vrijeme bila najveća briga naših ljudi, ulje, naravno, koristi “sistemom kap po kap”.

Opća polemika koja se povela u komentarima na šaljivi video ovog mladića, iznenadila je i njega, te je zbog konstatacija pratitelja u nekoliko navrata morao da objašnjava da je riječ o šali na aktualnu situaciju.

“Lijepo naši dragi bogataši u Europi”, “Ako, ako, da i vi malo osjetite krizu. Uskoro očekujem na Horgošu najezdu gastarbajtera u domovinu”, pisali su jedni.

„Ne znam šta bi tu trebalo da bude smiješno”, napisao je jedan korisnik TikToka i odmah dobio odgovor drugog komentatora: “Meni je smiješno pošto vole da mlate sa tim njihovim standardom gdje god stignu. Eto im ga sad nek vide malo kako je imati prioritete!”, prenosi Blic.

 

The post Mladić pokazao kako se trenutno živi u Njemačkoj i podigao buru appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Dijamant zablistao i u derbiju: Džeko zatresao mrežu Juventusa i doveo Inter u vodstvo!

Jajce Online

Vatrogasci spasili pet osoba iz vatrene buktinje

Jajce Online

Sarajevo: Sastanak parlamentarnih delegacija Indonezije i BiH

Jajce Online