Connect with us

Jajce Online

Mladost mora platiti Dravi Ptuj 25.000 eura zbog prodaje Matthiasa Fanima Sarajevu

Avatar

Published

on

Slovenski snportal.si piše da je Drava Ptuj dobila tužbu protiv Mladosti i klub iz Doboja kod Kaknja mora im uplatiti 25.000 eura.

FOTO: Dino Omerović / SCsport.ba

Slovenski snportal.si piše da je Drava Ptuj dobila tužbu protiv Mladosti i klub iz Doboja kod Kaknja mora im uplatiti 25.000 eura.

Naime, prilikom prelaska Matthiasa Fanima iz Drave u Mladost, dogovoreno je da slovenskom klubu pripadne 50% od narednog transfera Engleza ili najmanje 25.000 eura.

Pomenuti portal navodi da je Fanimo prešao iz Mladosti u Sarajevo za 38.000 eura, ali klub iz Doboja kod Kaknja nikada nije uplatio pomenuti iznos Dravi.

Nakon svega pokrenuta je tužba protiv Mladosti, a snportal.si piše da je na kraju sve završeno u korist Drave, u čiju kasu će leći 25.000 eura.

Fanimo je ove sezone jedan od najboljih fudbalera Sarajeva, ali i Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na 33 utakmice za bordo tim postigao je 13 pogodaka i upisao dvije asistencije.

KOMENTARI

The post Mladost mora platiti Dravi Ptuj 25.000 eura zbog prodaje Matthiasa Fanima Sarajevu appeared first on Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement