Connect with us

BiH

Mlin i pekara Ljubače prva “NON GMO” tvornica stočne hrane u BiH

Avatar

Published

onMlin i pekara Ljubače d.d. Tuzla dobile su certifikat „NON GMO“ za stočnu hranu. Ovo je prva tvornica stočne hrane u Bosni i Hercegovini koja je zadovoljila strogi BEZ GMO standard koji garantuje da u cijelom procesu proizvodnje nisu korišteni genetski modificirani sastojci.
Certificiranje je provela ovlaštena Agencija za certifikaciju – SGS. Sam audit obavljen je 27. februara ove godine čime je tvornica istodobno ispunila i zahtjeve za pristupanje evropskom Dunao soja udruženju.
Standardizacija je provedena po smjernicama Agencije za sigurnost hrane BiH kao rezultat zahtjeva i potreba tržišta stočne hrane na domaćem tržištu.
“Sa ovim certifikatom postali smo prva tvornica stočne hrane u BiH koja je uspjela zadovoljiti ove zahtjeve. Oznaka „BEZ GMO proizvedeno“ je jedinstvena za sva tržišta i omogućava kreiranje zajedničkog tržišta BEZ GMO proizvoda, regionalnu trgovinu i promociju certificiranih BEZ GMO proizvoda. Dobijanjem ovog certifikata Mlin i pekara Ljubače dobija konkurentnu prednost odnosu na druge prozvođače, omogućava pristup novim tržištima, širi svoju paletu proizvoda stočne hrane i prati trendove na tržištu proizvodnje stočne hrane koji su rezultat porasta svijesti krajnjih potrošača o zdravoj ishrani”, izjavio je Adnan Imerović, direktor kompanije Mlin i pekara Ljubače d.d. Tuzla.
Oznaka “BEZ GMO proizvedeno“ garantuje da u cijelom procesu proizvodnje nisu korišteni genetski modificirani sastojci, tj. da su sve komponente u krajnjem proizvodu BEZ GMO, te da su sve životinje hranjene genetski nemodificiranom stočnom hranom.
Mlin i pekara Ljubače nastavljaju kontinuitet modernizacije poslovanja i praćenja trendova zdravijeg načina života.
 
 
(NAP)
Objava Mlin i pekara Ljubače prva “NON GMO” tvornica stočne hrane u BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement