Connect with us

Jajce Online

Moguća grupa bivše Jugoslavije na rukometnom Euru

Avatar

Published

on

OD 10. do 29. januara 2020. igra se Evropsko rukometno prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. EHF je odredio jakosne grupe uoči žrijeba koji je u petak.

Hrvatska je u prvoj jakosnoj grupi, a tu su još Španija, Francuska, Švedska, Danska i Češka. HRS je od EHF-a zatražio i dobio to da reprezentacija igra u Grazu u grupi A kako bi privukli što više navijača.

Udovoljeno je i svim domaćinima, a Hrvatska iz druge jakosne grupe može izvući Sloveniju, Sjevernu Makedoniju, Mađarsku ili Bjelorusiju.

U trećoj su Island, Crna Gora, Portugal, Švicarska ili Latvija. U posljednjem potu su Poljska, Rusija, Srbija, Ukrajina, Bosna i Hercegovina te Holandija tako da je moguća “balkanska” grupa gdje bi potencijalno igrale Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina ili Srbija.

Ovo je inače prvo Evropsko prvenstvo u proširenom obliku. Nastupit će 24 reprezentacije (umjesto dosadašnjih 16) i bit će raspoređene u šest grupa s po četiri.
Iz svake od šest grupa će po dvije najbolje proći u drugi krug u kojem ćemo dobiti dvije nove grupe s po šest reprezentacija, a onda će iz te dvije grupe dvije prvoplasirane izboriti polufinale.
Podsjećamo, prvi put će na Evropskom rukometnom prvenstvu nastupiti i reprezentacija BiH.
(Fokus.ba)

Objava Moguća grupa bivše Jugoslavije na rukometnom Euru pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement