32.5 C
Jajce
Petak, 19 kolovoza, 2022
BiH

Mrkonjićanin se vratio: Plakao sam, razmišljao da ostavim košarku…

Dvije teške povrede su iza njega, prošao je kroz novu agoniju, razmišljao da ode u penziju sa samo 26 godina, ali je na kraju odlučio da se bori i uspio je da pobijedi.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Dejan Todorović je doživio dve povrede ukrštenih ligamenata istog koljena i čekao je strpljivo 15 mjeseci i dočekao – vratio se na teren u dresu Tenerifea!

Zaigrao je u FIBA Ligi šampiona protiv Ludvigsburga, proveo skoro pet minuta na parketu, dobio ovacije, a potom je ispričao kako je sve go izgledalo iz njegove perspektive. Svašta mu je prolazilo kroz glavu.

“Dan kada sam se povrijedio ću pamttii cijelog života. Bilo je komplikovano, bio sam uvjeren da ću morati da ostavim košarku. Sjećam se da sam plakao sa saigračima u svlačionici. I u bolnici na testovima su mi potvrdili da postoji povreda ukrštenih ligamenata”, prisjeća se Todorović.

Nije mu bilo lako da u glavi prelomi u tim teškim momentima.

“Bio sam deprimiran, ubijeđen da ću morati da ostavim sve. Razgovarao sam sa majkom i djevojkom i odlučio sam da ću da se vratim jači.”

Zbog prirode povrede, koja je jedna od najtežih u sportu, je sve moralo da ide korak po korak. Sve to je trajalo skoro 15 mjeseci.

“Mnogo je bilo dosadno i statično u prvih sedam-osam mjeseci kada radiš te osnovne vježbe, ideš polako, tu najviše patiš na mentalnom planu. Srećom, sve je prošlo dobro, baš onako kako smo planirali. Samo želim ponovo da uživam na terenu.”

Imao je dovoljno vremena i za odmor, ali i za rad na sebi. Koliko ga vole navijači moglo je da se vidi po aplauzima i ovacijama kada je izašao na teren.

“Odigrao sam prvi meč poslije skoro 15 mjeseci. Sazrio sam dosta u tom periodu, naučio sam mongo stvari. Bio sam fokusiran na svoje tijelo, jer je to moje oruđe za rad. Želim samo da igram košarku i da uživam”, zaključio je momak iz Mrkonjić Grada, poznat po atraktivnim zakucavanjima.

 

mondo.ba

 

The post Mrkonjićanin se vratio: Plakao sam, razmišljao da ostavim košarku… appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Jajce: Nastavak izvođenja radova na rekonstrukciji dijela ulice H.V. Hrvatinića

Jajce Online

Rast cijena hrane stvorio glavobolju i javnim ustanovama: Dobavljači sve češće raskidaju ugovore

Jajce Online

Osvanuo išaran auto: Švaleru, vrati pare, razvela sam se zbog tebe (VIDEO)

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!