Connect with us

BiH

Muminović na poziciji načelnika rekordnih 26 godina

Avatar

Published

on

Muminović na poziciji načelnika rekordnih 26 godina

Tajib Muminović, načelnik Teočaka koji je ovu funkciju preuzeo prije 26 godina, na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini ponovo je kandidat SDA za ovu poziciju i jedini je kandidat za poziciju načelnika ove godine. Sedmi put će uzastopno obavljati funkciju načelnika, s prilikom da na istoj poziciji bude rekordnih 30 godina do narednih lokalnih izbora.
Ranije je za Oslobođenje kazao kako nije nikakva ni tajna ni čudo što je načelnik s najdužim stažom u BiH.

– Nema tu nikakve tajne. Ovdje sam rođen, odrastao sam i živim ovdje. Ovo je mala sredina, svi se poznajemo, komunikacija s građanima je neposredna, bez posebno određenih termina i dostupan sam im 24 sata na dan, kaže Muminović.

Općina Teočak jedna je od najmanjih u Bosni i Hercegovini, kao i jedna od najsiromašnijih, ali to ranijih godina nije sprečavalo stranke i pojedince da se kandiduju na ovu poziciju. Ove godine ispada da je Muminović ipak prevelik zalogaj za ostale.
Zanimljivo je i to da osim Teočaka, u našoj zemlji ima ukupno još sedam lokalnih zajednica u kojima građani neće imati izbora, nego glasati samo za jednog kandidata. Najviše općina s jednim kandidatom je u kantonima gdje HDZ godinama dominira, pa će ove godine u Domaljevcu imati Stjepana Piljića, u Orašju Marijana Oršolića, u Grudama Ljubu Grizelja te u Ravnom Andriju Šimunovića.

SNSD i SDA će kandidate bez protivnika imati u po dvije općine – u Mrkonjić-Gradu će SNSD-ov kandidat biti Dragan Vođević, dok će to u Jezeru biti Snežana Ružičić, a SDA će, pored Muminovića u Teočaku, kandidata imati u Olovu, gdje će građane i dalje predstavljati Đemal Memagić, vlasnik firme “Alma Ras”.

 

 

(oslobodjenje.ba)

Objava Muminović na poziciji načelnika rekordnih 26 godina pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement