Connect with us

BiH

Muriz Memić zatražio od Zvizdića da se obrati na sjednici Parlamenta o…

Avatar

Published

on

Muriz Memić zatražio od Zvizdića da se obrati na sjednici Parlamenta o...

BiH

Otac ubijenog Dženana

„Četiri godine ja živim s nepravdom i sakrivenom istinom ko mi je ubio sina. Dvije oslobađajuće presude za neke očito nisu dovoljne da odustanu od lažnih optužnica. Pitam VSTV što ne rade svoj posao. I Tegeltiju sam upoznao sa svim propustima u slučaju koji je vodilo Tužilaštvo KS“, kazao je Memić

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića uputio je jučer zahtjev predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisu Zvizdiću da mu se omogući prisustvo i obraćanje tokom tematske sjednice o stanju u pravosuđu koja će biti održana 11. marta 2020. godine, javlja Patria.

Memić je u izjavi za Novinsku agenciju Patria kazao da bi se posebno obratio predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanu Tegeltiji koji već četiri godine ne reaguje na sve nepravilnosti u slučaju ubistva njegovog sina Dženana Memića.

„Četiri godine ja živim s nepravdom i sakrivenom istinom ko mi je ubio sina. Dvije oslobađajuće presude za neke očito nisu dovoljne da odustanu od lažnih optužnica. Pitam VSTV što ne rade svoj posao. I Tegeltiju sam upoznao sa svim propustima u slučaju koji je vodilo Tužilaštvo KS“, kazao je Memić.

Na tematskoj sjednici bit će prisutna i glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, a na dnevnom redu su Informacija o radu Tužilaštva za 2017. i 2018. godinu. Ustavnopravna komisija PD PS BiH nije primila k znanju Informaciju o radu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, dok je za 2017. godinu primljen na znanje.

Tegeltija se našao u centru skandala kada je kao predsjednik VSTV-a prisustvovao političkom skupu koji je u Istočnom Sarajevu organizirao Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a kada je izdao instrukciju blokade državnih institucija, odnosno neučestvovanja u donošenju odluka dok se ne poništi odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu RS. Tegeltija je kazao da ima obavezu prisustvovati takvom sastanku kao predstavnik RS-a, dok su njegovo učešće osudili predstavnici međunarodne zajednice, a ogradili su se i članovi VSTV-a na prošlosedmičnom zasjedanju.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko također je naveo da je Tegeltija prekršio Zakon o VSTV-u i da nije trebao otići na takav sastanak, naročito jer se dovodi u pitanje odluka Ustavnog suda BiH.

Fokus.ba

Objava Muriz Memić zatražio od Zvizdića da se obrati na sjednici Parlamenta o stanju u pravosuđu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement