Connect with us

BiH

Muškarac priznao Tužilaštvu BiH šverc 25 kilograma droge, dobit će dvi…

Avatar

Published

on

Muškarac priznao Tužilaštvu BiH šverc 25 kilograma droge, dobit će dvi...

Marko Krizmanić sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ-a BiH, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Marko Krizmanić sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ-a BiH, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Krizmanić je rođen 1974. godine u Lincu, Austrija, i državljanin je Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za krijumčarenje oko 25 kilograma opojne droge marihuana. Droga je otkrivena i zaplijenjena na graničnom prelazu Gradiška, a krijumčarenje je izvršeno u posebno napravljenoj pregradi u automobilu”, saopćeno je iz Tužilaštva.

Tužilaštvo za optuženog predlaže izricanje kazne zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, kao i izricanje mjere sigurnosti oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju predmetnog krivičnog djela, među kojima su mobilni telefon sa pripadajućom SIM karticom i putničko motorno vozilo.

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno krivično djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Klix.ba

Objava Muškarac priznao Tužilaštvu BiH šverc 25 kilograma droge, dobit će dvije i po godine zatvora pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement